Supa de zarzavat cu lapte de cocos

de danakarin in Supe, 18 Mar 2013 | 2346 vizualizari

 

Aceasta supa de inspiratie orientala e piesa mea de rezistenta. Am mare succes cu ea la musafiri. Necesita o aprovizionare la un magazin asiatic, dar apoi aveti toate acestea si puteti face mai des....

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov
  • o ceapa mica
  • o bucata de praz
  • 2 catei de usturoi
  • o tulpina de telina sau o felie de telina radacina
  • o varza de China mica
  • 2 cartofi
  • o bucata de 2 cm de ghimbir
  • o lingura de pasta de curry rosu
  • 2 - 3 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • 2 linguri de sos de peste
  • o conserva de lapte de cocos
  • un ardei iute
  • un pahar de apa
  • 100 de g de carne de porc sau pui slaba.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de zarzavat cu lapte de cocos:

Curatam si taiem marunt legumele si zarzavaturile. Calim ceapa, prazul, usturoiul in ulei, adaugam telina , morcovii si cartofii, mestecam usor si cand legumele s-au inmuiat nitel adaugam ghimbirul si ardeiul iute curatat de nervuRi si maruntit. Turnam cam 200 ml de apa si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam apoi varza de china si laptele de cocos.


Lasam sa fiarba totul 10-15 minute apoi adaugam pe rand pasta de curry, uleiul de susan, sosul de soia si sosul de peste. Gustam si dupa necesitati mai adaugam un pic de sos de soia daca supa nu e suficient de sarata. Sosul de peste e un ingredient des folosit in bucataria thailandeza. Are un gust puternic aromat. Se gaseste la magazinele asiatice.


Datorita acestor sosuri si a pastei de curry, in mod normal nu mai e nevoie de sare. Separat taiaem fasii carnea si o prajim crocant intr-un pic de ulei.


O servim in farfurii la supa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.03.2013, 13:12

Interesanta!

danakarin 1

19.03.2013, 00:06

Ma bucur ca v-a placut supica mea! merita incercata!

Sim0na 1

19.03.2013, 11:24

interesanta supita..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Miyeokguk - Supa coreeana de alge