Supa crema de dovleac

de Ksenya in Supe, 14 Dec 2015 | 1153 vizualizari

 

O supa usoara si delicata .

 

INGREDIENTE

  • un dovleac de 1 kg
  • 2 cartofi potriviti
  • o cana supa de legume
  • un praz ,doar partea alba
  • o lingura ulei
  • 20 grame unt
  • 2 cani lapte
  • sare
  • piper alb macinat
  • un varf cutit nucsoara
  • fulgi ardei Cayenne (optional)
  • samburi de dovleac pentru ornat
  • un fir de busuioc pentru ornat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii.


Prazul il tocam .


Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit, adaugam prazul. Calim prazul cu un pic de sare pana se inmoaie. Adaugam cartofii si dovleacul, amestecam, si mai calim 2-3 minute. Adaugam o cana de lapte si o cana de supa. Acoperim si lasam la foc mic pana cartofii s-au fiert la fel si dovleacul.Scurgem separat intr-un vas surplusul de lichid si cu un blender vertical transformam legumele intru-un piure, adaugand din lichid si din cealalta cana de lapte pana la consistenta dorita. Punem pe foc, saram si piperam dupa gust,adaugam nucsoara. La servit, se adauga deasupra samburi de dovleac, fulgi de ardei si stropim pic de ulei de maslin. Dupa preferinte, ornam cu un fir de busuioc .


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca supa crema sa iasa cu o textura mai fina,dupa fierbere se varsa lichidul intr-un vas separat si se da la blender fara lichid,urmand treptat sa se adauge lichidul

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ksenya 1

15.12.2015, 11:29

Reisnaor

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:44

Tare buna!

Ksenya 1

16.12.2015, 09:44

Multumesc de trecere Andra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac