Supa crema de dovleac

de Bunica in Supe, 1 Dec 2014 | 3707 vizualizari

 

Aveam un dovleac pe care il dadeam de colo pana colo, pana m-am hotarat sa fac o supa crema din el. Eu care nu le am cu supele crema(adica nu ma dau in vant dupa ele);) va pot spune ca este delicioasa. Am preparat-o dupa reteta Sylviei. Multumesc Sylvia!:-*

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de dovleac=1 kg.
  • o capatana usturoi
  • 200 ml. lapte degresat
  • o lingurita amestec de ierburi uscate a la bunica
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime.

Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline.

L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu.

L-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora.

Dupa jumatate de ora am scos folia.

Am scos tava dupa expirarea timpului si am lasat dovleacul sa se raceasca.

Cand s-a racit am luat miezul cu lingura de pe coaja,am apasat cu degetul usturoiul scotand pulpa si le-am pus in  blender pana cand totul a devenit o pasta.

Am  adaugat laptele.

Se serveste fierbinte cu sau fara crutoane.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supă-cremă de dovleac