Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

de RODIMUR in Supe, 25 Sep 2019 | 403 vizualizari

 

Fără vreun motiv anume, zilele trecute am vrut să fac o supă mai ”light”, ușoară, dar care să conțină și carne. M-am decis pentru aceasta de față, foarte gustoasă și nutritivă. Această supă se face relativ ușor și destul de repede, cel mai mult timp luându-l, cel puțin din punctul meu de vedere, perișoarele, pe care de obicei le fac mai mici, pentru că așa mi se pare mie mai drăguț...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii mari
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru perișoare:
  • 500 grame de piept de pui, fără os
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 linguri de orez
  • pătrunjel tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • făină albă, pentru modelat perișoarele (sau ulei)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui:

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când scade, la fiert.


Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie puțin, în ulei suficient și la foc mic.


Se spală roșiile, se taie cubulețe și se ”topesc” la foc mic, cu ceapa și usturoiul din tigaie, până ce scade lichidul.


Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.


Între timp, se spală carnea, se fasonează și se macină. Se adaugă: oul, ceapa tăiată fin, orezul (ales, spălat și scurs bine de apă în prealabil), pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se mixează bine compoziția, iar dacă este prea moale, se mai poate adăuga 1 lingură de făină albă.


Cu o linguriță se ia compoziție de carne, se modelează perișoarele, prin făină albă, sau cu mâinile unse cu ulei și se pun direct în oala de supă, care a fost oprită din fiert.


După ce au fost adăugate în oală toate perișoarele, se mai lasă supa să fiarbă încă două-trei clocote, după care se adaugă, înainte de ultimul clocot, legumele călite.


Se mai completează cu apă caldă, în cazul în care a scăzut prea mult, se condimentează, după gust, cu sare și piper și dacă, verificând, perișoarele sunt fierte, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat, se acoperă cu un capac, iar după 10 minute de ”odihnă”, supa poate fi servită.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu devină amare, ci înmuiați-le doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

2

În cazul în care compoziția pentru perișoare este cam moale, adăugați o lingură de făină albă și omogenizați bine.

3

Pentru modelarea perișoarelor, puteți folosi făină albă, sau ulei de floarea soarelui.

4

Dacă aveți timp și răbdare, ar fi bine ca perișoarele să nu fie prea mari...

5

Opriți supa din fiert, în momentul în care formați perișoarele, ca să nu se destrame.

6

După ce ați adăugat toate perișoarele în supă, dați oala din nou la foc mediu.

7

Cine vrea, poate adăuga tăiței. Mie mi s-a părut prea deasă și suficient de consistentă și așa...

8

Condimentați la sfârșit, înainte de ultimul clocot.

9

Presărați pătrunjel tocat, după ce ați luat oala de pe foc.

10

Serviți supa după ce ”s-a odihnit”, cu capacul pus pe oală, timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

26.09.2019, 20:48

Mulțumesc frumos, Cristina!

Rocsi 1

27.09.2019, 20:51

Delicioasa, delicioasa ciorba de perisoare! As servi o portie calda!

RODIMUR 1

27.09.2019, 21:20

Cu plăcere, Rocsi! Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lamai confiate

ieri la 22:32

Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne

ieri la 22:19

Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde

ieri la 21:54

Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecei