Supa din rosii coapte

de Brindusa in Supe, 28 Sep 2011 | 1791 vizualizari

 

N-as putea spune de ce este preferata mea. Poate pentru ca e dulce, dar si acrisoara. Poate pentru ca e cremoasa si aromata. Poate pentru ca are o culoare ce-mi aminteste de vara si vacanta. Supa de rosii e, pentru mine, cea mai tare inventie gastronomica. Si, pentru ca o fac destul de des, incerc sa o perfectionez. De data asta am incercat o reteta noua, in care rosiile nu se pun crude, ci coapte. A iesit cea mai buna versiune de pana acum a supei de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 2 l apa
  • 2 cepe mari
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • frunze de oregano, pentru ornat
  • sare, piper dupa gust
  • 4 linguri de orez
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rosii coapte:

Incalzeste cuptorul la 200 C.


Spala rosiile si indeparteaza eventualele parti stricate. Taie rosiile in jumatati si pune-le cu partea taiata in jos intr-o tava. Stropeste-le cu uleiul de masline. Pune tava in cuptor pentru 20- 30 minute. In final, rosiile trebuie sa arate moi si aramii.


In timp ce rosiile se coc, pune apa la fiert impreuna cu ceapa si usturoiul. Lasa pana ce ceapa e bine fiarta.


Rosiile, impreuna cu tot sucul din tava se dau prin masina de separat. Sucul obtinut se pune in apa fiarta si se lasa la fiert 5 minute.


Se sareaza si se pipereaza supa, apoi se pune orezul si se fierbe la foc mic pana ce acesta e moale. Se inchide focul, se lasa supa acoperita 1/2 de ora (ca sa se umfle bine orezul), apoi se serveste presarata cu frunze de oregano.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

LUK 1

29.09.2011, 11:39

Oana 1

30.09.2011, 15:01

Mmm, cat de bine arata!

Lau 1

02.10.2011, 22:13

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu ciuperci