Supa dulce cu leustean

de mirela0911 in Supe, 5 Mai 2011 | 7301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 100g paste fainoase mai mici
  • frunze de leustean 
  • ulei
  • sare, boia
  • frunze de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa dulce cu leustean:

Se spala bine carnea (eu am avut spate) si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza de cate ori este cazul.

Legumele se curata si se taie in cubulete. Se pune intr-o cratita morcovul, telina si pastarnacul si se calesc cu 4-5 lg ulei. Dupa ce s-a spumat zeama de carne se adauga legumele calite, ceapa intreaga si se lasa la fiert la foc mic. Se sareaza dupa gust. Ceapa cand a fiert se scoate din oala.

Cand sunt aproape gata, se adauga cartofii si se lasa la fiert in continuare. Separat pastele fainoase (eu nu am avut mici si am pus spirale) se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga peste supa si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp intr-o craticioara mica se pune 1 lg ulei si se incalzeste, se adauga 1 lgt boia, se amesteca repede si se stinge cu 2 polonice de supa. Se lasa pe foc sa dea 2-3 clocote si se toarna peste restul de supa.

Se ia oala de pe foc si se pun frunzele de leustean intregi de preferat proaspete (eu am avut uscate) si se acopera cu capacul pt cateva minute.

Inainte de servire se scot frunzele si se arunca. Se presara frunze de patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa dulce cu leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

06.05.2011, 14:15

Foarte interesant Ruxy, nu stiam asta despre leustean, multumesc tare mult

mirela0911 1

06.05.2011, 14:17

Eduard ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste si ciocanele de pui