Supa gulas

de Sidy in Supe, 26 Apr 2013 | 6481 vizualizari

 

“Gulyás” erau numiti pastorii de vite care-si manau turmele spre marile targuri din Moravia sau Viena. Gulasul era supa cea mai satioasa si cea mai usor de incropit, caci tot timpul se gasea cate o vita mai bolnavicioasa care nu putea sa tina pasul cu celelalte.
La sfarsitul secolului al XVIII-lea, gulasul s-a transformat dintr-un fel de mancare umil, intr-unul pe placul nobililor, atunci cand Regele Iosif al II-lea l-a ridicat la rangul de preparat traditional unguresc.
Pentru a prepara un gulas picant, cum poti gasi doar in pusta ungara, sunt necesare cateva ingrediente de baza: carne de vita, ceapa, ardei iuti si paprika,presărată din belşug cu chimen.
Dar eu am ales sa fac gulasul cu o carne mai...usoara, cu carne de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne curcan
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • 4-5 cartofi
  • chimen Kotany
  • sare
  • piper negru Kotany
  • paprika
  • pasta Gulas iute
  • -pentru galuste:
  • 1-2 oua
  • 3 linguri cu varf faina
  • 1 lingura ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa gulas:

Dezosam carnea si o taiem bucatele.


Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.


Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.


Ceapa curatata se taie julien.


Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam.


Adaugam cuburile de carne si le amestecam cu ceapa pina isi schimba culoarea.


Punem sare, piper, paprika si pasta gulas, amestecam sa se omogenizeze apoi adaugam apa necesara.


Semintele de chimen le-am legat intr-un tifon si le-am pus in supa.


Lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea este aproape fiarta.


Adaugam morcovii si radacinoasele taiate si mai lasam sa fiarba 15 minute, apoi punem cartofii taiati si ii lasam si pe ei sa fiarba.


Intre timp de fac galustele din ouale batute bine ,faina , ulei si apa cit cuprinde ca sa iasa un aluat mai gros decit smantana.


Cand supa fierbe( clocoteste) se rup galustele cu o lingura si se lasa apoi sa fiarba pina se ridica la suprafata.


Cand toate sunt fierte, mai asezonam daca este cazul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Pofta mare sa aveti la o supa foarte picanta.

 

TIPS-URI

1

Supa se serveste cu ardei iute, chiar daca unele din ingredientele folosite sunt iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

05.05.2014, 16:44

Xandrinne 1

23.12.2014, 09:06

Sidy 1

24.12.2014, 07:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Gulas din carne de curcan