Supa gulas

de Sidy in Supe, 26 Apr 2013 | 5156 vizualizari

 

“Gulyás” erau numiti pastorii de vite care-si manau turmele spre marile targuri din Moravia sau Viena. Gulasul era supa cea mai satioasa si cea mai usor de incropit, caci tot timpul se gasea cate o vita mai bolnavicioasa care nu putea sa tina pasul cu celelalte.
La sfarsitul secolului al XVIII-lea, gulasul s-a transformat dintr-un fel de mancare umil, intr-unul pe placul nobililor, atunci cand Regele Iosif al II-lea l-a ridicat la rangul de preparat traditional unguresc.
Pentru a prepara un gulas picant, cum poti gasi doar in pusta ungara, sunt necesare cateva ingrediente de baza: carne de vita, ceapa, ardei iuti si paprika,presărată din belşug cu chimen.
Dar eu am ales sa fac gulasul cu o carne mai...usoara, cu carne de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne curcan
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • 4-5 cartofi
  • chimen Kotany
  • sare
  • piper negru Kotany
  • paprika
  • pasta Gulas iute
  • -pentru galuste:
  • 1-2 oua
  • 3 linguri cu varf faina
  • 1 lingura ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa gulas:

Dezosam carnea si o taiem bucatele.


Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.


Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.


Ceapa curatata se taie julien.


Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam.


Adaugam cuburile de carne si le amestecam cu ceapa pina isi schimba culoarea.


Punem sare, piper, paprika si pasta gulas, amestecam sa se omogenizeze apoi adaugam apa necesara.


Semintele de chimen le-am legat intr-un tifon si le-am pus in supa.


Lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea este aproape fiarta.


Adaugam morcovii si radacinoasele taiate si mai lasam sa fiarba 15 minute, apoi punem cartofii taiati si ii lasam si pe ei sa fiarba.


Intre timp de fac galustele din ouale batute bine ,faina , ulei si apa cit cuprinde ca sa iasa un aluat mai gros decit smantana.


Cand supa fierbe( clocoteste) se rup galustele cu o lingura si se lasa apoi sa fiarba pina se ridica la suprafata.


Cand toate sunt fierte, mai asezonam daca este cazul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Pofta mare sa aveti la o supa foarte picanta.

 

TIPS-URI

1

Supa se serveste cu ardei iute, chiar daca unele din ingredientele folosite sunt iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

05.05.2014, 16:44

Xandrinne 1

23.12.2014, 09:06

Sidy 1

24.12.2014, 07:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34