Supa italiana de legume

de Andra_Constantinescu in Supe, 26 Feb 2017 | 9149 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de apio
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 ciuperci champignon (130 g)
  • 1 dovlecel (500 g)
  • 1,5-2 l apa
  • putin cimbru uscat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 500 g rosii intregi conservate in suc propriu
  • 100 g paste scoici
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • cascaval/parmezan ras pentru servire
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa italiana de legume:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline si o lingurita de sare. Se acopera oala cu un capac si se lasa legumele sa se inabuse. Se amesteca din cand in cand si se poate adauga si o cescuta cu apa.

Ciupercile se spala si se feliaza, dupa care se pun peste legume si se inabusa si ele. 

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi in oala si se inabusa putin, dupa care se adauga apa, cat sa acopere legumele, putin cimbru uscat, o frunza de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe totul in continuare pana cand sunt legumele bine patrunse.

Rosiile se dau prin robotul de bucatarie pentru a deveni o pasta si se pun in oala. Se clocoteste supa 2-3 minute si cu ele, dupa care se adauga pastele si usturoiul (curatat de foi, spalat si feliat) si se mai fierb circa 10 minute. La final, se potriveste supa de sare si se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si doua linguri de cascaval/parmezan ras. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Supa se serveste cu cascaval/parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa italiana de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

28.02.2017, 07:16

Imi place ca prepari si supe Eu folosesc mai putine rosii decat prevede reteta .Doar vara las supele / ciorbele mai acrisoare

Merisor 1

01.03.2017, 10:03

Yummy, sună bine!

Valclaudia 1

05.03.2017, 07:01

o sa o prepar si eu ca tare imi place ce vad

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taietei de casa