Supa italiana cu legume

de Rocsi in Supe, 25 Feb 2014 | 5598 vizualizari

 

O supa plina de gust si savoare, mai aparte as zice eu...

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 ciuperci mari proaspete
  • 1 dovlecel
  • 200 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1.5-2 litri apa sau supa de legume
  • 100 gr paste Baneasa Conchiglie (cochilii)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa italiana cu legume:

Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite, ciupercile le spalam si le facem felii, iar rosiile decojite le taiem marunt.


Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Le inabusim la foc potrivit timp de 15-20 de minute, dar mai picuram cate putina apa sa nu se lipeasca. Punem dovlecelul pentru 4-5 minute, cimbrul si busuiocul. Adaugam rosiile cuburi, sucul de rosii de casa si apa. Curatam usturoiul, il taiem feliute, il punem in supa, condimentam cu sare, piper dupa gust si o fierbem cam 15 - 20 de minute. Dam drumul mai apoi la pasta de tomate, pastelor cochilii, le fierbem cat scrie pe ambalaj.


Amestecam bine, iar la final punem o lingura parmezan ras, frunza de dafin si mai dam doua clocote. Se serveste cu patrunjel verde tocat si parmezan ras deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa italiana cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Rocsi 1

29.04.2015, 21:25

Aletta, multumesc mult

Ksenya 1

12.03.2016, 08:08

Imi place tare mult ce ai facut tu! Felicitari

Rocsi 1

12.03.2016, 09:56

Ksenya, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa.