Supa japoneza miso cu pui

de Sylvia in Pui, 17 Mar 2012 | 6206 vizualizari

 

Poate o sa vi se para ciudata, poate veti spune ca nu gasiti toate ingredientele, eu zic sa o testati daca aveti ocazia chair daca nu aveti toate condimentele .

 

INGREDIENTE

  • taietei japonezi (sunt foarte asemanatori la forma cu taieteii chinezesti)
  • 150 grame de piept de pui taiat fasii
  • o jumatate de ardei rosu
  • o jumatate de morcov taiat bastonase fine
  • o ciuperca uscata shitake rehidratata bine prealabil
  • o lingura de sos de soia
  • pasta fermentata miso
  • ghimbir proaspat ras sau pudra (eu am folosit pudra, am impresia ca aroma e mai subtila si mai uniforma)
  • o lingura de ulei de arahide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza miso cu pui:

Va propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu ciuperci . Fermentatia aceste paste poate dura de la cateva saptamani pana la cativa ani, este benefica pentru sanatate si radacinile ei se trag din China, in Japonia a fost introdusu in secolul VII dar mai multe despre aceasta pasta o sa va vorbesc intr-un articol separat.

Preparare: se calesc la foc mediu fasiile de pui in uleiul de arahide, se adauga fasiile de ciuperci si se toarna 1 litru de bouillon ( supa clare) de legume (sau de pui ) . Se lasa sa clocoteasca pret de 10 minute si se adauga fasiile de morcov si de ardei, se condimenteaza cu soia, ghimbir si miso si se lasa la fiert 6-8 minute cat sa ramana legumele usor crocante. Cu trei minute inainte de final adaugam taietei japonezi ( timpul poate varia in functie de taietei, respectati indicatiile de pe pachet ). La sfarsit se mai asezoneaza dupa gust ( sare n nici un caz nu trebuie sa puneti) eventual un varf de cutit de pasta de aredi iute. Se serveste calda decorata cu cateva rondele de ceapa verde, va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza miso cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

18.03.2012, 21:55

Interesanta reteta!

jolygina 1

18.03.2012, 23:26

buna

mena29 1

22.03.2012, 21:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cartofi si ciuperci la cuptor