Supa pescarului -Ukha

de mihaelar63 in Supe, 24 Ian 2015 | 1251 vizualizari

 

Ukha este o supa simpla rustica , plina de arome care face parte din bucataria ruseasca de sute de ani . In vartejul de a experimenta retete noi ,deosebite aceasta supa simpla te surprinde in mod placut .Supa se prepara cu peste intreg sau mai multi pesti mici de soiuri diferite . Eu aloc mereu capetele si cozile de peste pentru supa / ciorba .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capete de somn si crap
  • 8-10 cani de apa
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi -medii
  • 2 tije telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 3 foi dafin
  • sare
  • verdeata- telina , patrunjel , marar , cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa pescarului -Ukha:


  1. Pestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute .

  2. Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede aruncarea si a boabelor de piper . Eu le-am mentinut , imi plac sa le intalnesc gustul usor picant in preparate .

  3. Dupa racire pestele se curata de oase si piele . Bucatile de carne se adauga la sfarsit in supa .

  4. Legumele se curata .

  5. In zeama fierbinte se adauga cartofii jumatati , ceapa intreaga , telina feliata si morcovii taiati in bucati mai mari .

  6. Se pot felia legumele si mai marunt dar prezentate astfel se subliniaza caracterul rustic al supei .

  7. Eu am fiert legumele in oala sub presiune timp de 15 minute .

  8. Dupa ce am scos capacul oalei respectand normele de siguranta am pescuit ceapa intreaga .

  9. Supa se serveste fierbinte cu bucati de carne de peste si verdeata preferata.

 

TIPS-URI

1

Are un gust atat de placut incat poate fi servita mofturosilor . Daca nu se pune carne de peste in farfurie cu greu isi vor da seama :D .

2

Pentru aceasta reteta este recomandat pestele de apa dulce .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa pescarului -Ukha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

25.01.2015, 10:28

Cred ca o fi buna!

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 18:58

waw, ce interesanta e

anca_rm 1

26.01.2015, 15:53

ce supica buna , chiar nu am facut de ceva vreme

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu lapte si piper