Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

de mirela0911 in Supe, 17 Iul 2015 | 949 vizualizari

 

Am tot vazut pe aici supe/ciorbe cu dovlecel. Recunosc ca nu am folosit niciodata dovlecelul in supe sau ciorbe, dar am zis de ce nu?, macar sa vad cum e. Imi pare rau ca nu l-am folosit pana acum, a iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 200g pipet pui dezosat
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina de telina
  • 3 lg ulei
  • 3 buc ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 4 l apa
  • sare dupa gust
  • 1 lgt pasta ardei iute (eros pista)
  • frunze de telina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa picanta cu dovlecel si ciuperci:

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie.


Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit morcovul si telina. La final se adauga si ceapa taiata marunt. Cand nu mai face spuma carnea, se toarna amestecul de legume calite in oala cu apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga ciupercile taiate feliute subtiri apoi dovlecelul curatat de coaja si samburi si taiat cubulete.


Se mai lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, eventual verificam daca sunt toate fierte, se potriveste de sare dupa gust, iar la final se adauga lingurita de pasta de ardei iute. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si stingem focul. Se pune in oala o tulpina cu frunze de telina si se acopera cu capacul. Se lasa cateva minute dupa care se serveste, cine doreste cu putin piper proaspat macinat deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la pasta de ardei iute.

2

Se poate prepara sub forma de ciorba, adaugand rosii taiate cubulete sau bulion.

3

Se poate prepara cu orice fel de legume aveti la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa picanta cu dovlecel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 16:33

Hi-hi...bun venit in club!

merisor 1

17.07.2015, 20:46

Faina combinatia!

mirela0911 1

18.07.2015, 09:46

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen cu crutoane