Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar

de Catalina L in Supe, 13 Aug 2016 | 1305 vizualizari

 

O supa cremoasa usor de pregatit ideala pentru timpurile caniculare.
Am degustat aceasta supa pentru prima data intr-o excursie cu scoala...acum 30 de ani!
Un suvenir inubliabil:  racoritoare, parfumata si delicioasa.
N-am adaugat apa ca sa aiba de o consistenta mai groasa si cremoasa asemanatoare tzatziki-ului grec.
Daca o vreti mai lichida adaugati apa rece sau cateva cuburi de gheata.
 
The Guardian scrie că în Munţii Rodopi din Bulgaria trăiesc cei mai mulţi oameni care ajung la vârsta de 100 de ani. Secretul lor? Consumul regulat de iaurt ....
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/supa-rece-cu-iaurt-si-castravete.html

 

INGREDIENTE

  • 500 de ml de iaurt, de preferință gras, ușor acid (iaurt bulgăresc)
  • 1 castravete lung
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • mărar tocat
  • fistic sau nuci decojite
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar:

Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil.


Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen.


Se curata de coaja castravetele și se taie în cuburi mici.


Se amestecă cu iaurtul, se adauga usturoiul, mărarul tocat.


Se amestecă si se potriveste de sare.


Se pune în frigider cel puțin 2 ore.


Se decoreaza cu fistic sau nuci tocate si cu marar inainte de servire.


Se poate servi ca aperitiv cu paine (pita) sau ca o supa daca adaugam 2-3 cuburi de gheata.


Și de ce nu in verine mici, ca aperitiv?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

17.08.2016, 16:07

minunata

miki_a 1

17.08.2016, 16:54

Si mie imi place!

Rahela Velicu 1

18.08.2016, 22:59

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte