Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar

de Catalina L in Supe, 13 Aug 2016 | 1025 vizualizari

 

O supa cremoasa usor de pregatit ideala pentru timpurile caniculare.
Am degustat aceasta supa pentru prima data intr-o excursie cu scoala...acum 30 de ani!
Un suvenir inubliabil:  racoritoare, parfumata si delicioasa.
N-am adaugat apa ca sa aiba de o consistenta mai groasa si cremoasa asemanatoare tzatziki-ului grec.
Daca o vreti mai lichida adaugati apa rece sau cateva cuburi de gheata.
 
The Guardian scrie că în Munţii Rodopi din Bulgaria trăiesc cei mai mulţi oameni care ajung la vârsta de 100 de ani. Secretul lor? Consumul regulat de iaurt ....
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/supa-rece-cu-iaurt-si-castravete.html

 

INGREDIENTE

  • 500 de ml de iaurt, de preferință gras, ușor acid (iaurt bulgăresc)
  • 1 castravete lung
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • mărar tocat
  • fistic sau nuci decojite
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar:

Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil.


Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen.


Se curata de coaja castravetele și se taie în cuburi mici.


Se amestecă cu iaurtul, se adauga usturoiul, mărarul tocat.


Se amestecă si se potriveste de sare.


Se pune în frigider cel puțin 2 ore.


Se decoreaza cu fistic sau nuci tocate si cu marar inainte de servire.


Se poate servi ca aperitiv cu paine (pita) sau ca o supa daca adaugam 2-3 cuburi de gheata.


Și de ce nu in verine mici, ca aperitiv?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

17.08.2016, 16:07

minunata

miki_a 1

17.08.2016, 16:54

Si mie imi place!

noiinbucatarie 1

18.08.2016, 22:59

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
supa de spanac