Supa reinventata dupa o reteta veche

de Ancutsa in Supe, 16 Iul 2018 | 2717 vizualizari

 

Am acceptat provocarea de a gati o supa dupa o reteta veche, cea propusa de domnul Cosmin Dragomir. Am incercat sa respect reteta propusa, dar sa aduc si ceva nou.
Intre rasol de vaca sau tacam de gaina, am ales tacam de pui (din comert, pentru ca nu am de unde face rost de gaina de tara). In supa strecurata am pus taiteii de casa, care sunt foarte gustosi, iar lichidul strecurat l-am fiert in continuare impreuna cu carnea si legumele, din ele am facut un pilaf.
 
"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • un tacam de pui
  • grasime de pasare
  • sare, dupa gust
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei grasi
  • verdeata proaspata: patrunjel
  • yaitei de casa (1 ou si putina faina)
  • 1 cana cu orez (pentru pilaf)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa reinventata dupa o reteta veche:

 

Mai intai am facut taiteii dintr-un ou amestecat cu putina faina, atata cata sa-l lege bine si sa-i dea consistenta. Am intins foaia cat mai subtire, am taiat fasii, apoi am lasat la uscat pe o tava cu faina.

 Am pus la fiert, intr-o oala de 3 litri, apa cu tacamul de pui, urmarind indicatiile: cand a dat in clocot, am luat spuma, am pus sare, apoi cam dupa 10 minute si legumele pe care le-am avut eu: 2 cepe, 1 morcov si 2 ardei. Cepele le-am pus intregi (dar curatate si spalate), ardeii i-am taiat in jumatati, morcovul l-am taiat in bucatele mai maricele.

Separat, se pune o oala mai mica cu apa la fiert impreuna cu grasimea de pasare.

 Cand supa aceasta de pui a fost aproape fiarta, am scos tacamul si legumele (insa am pastrat putin morcov si in supa mare) si le-am pus in alta oala, mai mica, cu apa care fierbea. Le-am lasat si aici sa fiarba pentru a aroma acest lichid, apoi am scos carnea de pe os, cu grija, fiind fierbinte, am adaugat orezul spalat bine si sare si am dat la cuptor, pana a scazut lichidul, iar orezul s-a patruns bine.

 Cand supa din oala mai mare a fost aproape gata, am pus taiteii si am mai lasat pana s-au fiert.

 Astfel, supa din oala mai mare am lasat-o cu taitei si am pus patrunjel proaspat dupa ce am luat focul, iar supa din oala mai mica am transformat-o in pilaf, facand astfel 2 feluri de mancare.

 

Timp total: aprox 1h 30min

Portii: 4

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/supa-reinventata-dupa-o-reteta-veche.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa reinventata dupa o reteta veche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ancutsa 1

18.07.2018, 10:06

Mihaela

dantes 1

21.07.2018, 09:41

Buna!

Ancutsa 1

21.07.2018, 10:42

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu zdrente