Supă/ciorbă de legume

de Panacris in Supe, 24 Mar 2013 | 5327 vizualizari

 

O supă de legume de primăvară!

 

INGREDIENTE

  • leurdă 1/2 legătură,
  • ceapă verde 4 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • cartofi 6 bucăți,
  • mix de legume 450 g (morcovi, mazăre, fasole verde, ardei gras)
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • mărar verde,
  • boia de ardei dulce,
  • coriandru 1 boabă,
  • ou de rață 1 bucată.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/ciorbă de legume:

Leurda, ceapa verde și usturoiul verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit.

Între timp se curăță celelate legume, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă. Se asezonează de sare, boia, corinandru și piper, se completează cu apă. Supe de legume se lasa la fiert semicoperit cca. 25 de minute la foc mediu. După ce au fiert toate legumele, se oprește focul și se toarnă oul bătut, în supa de legume fierbinte.

Supa de legume  se servește fierbinte presărată cu verdeață și o lingură de smântână după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

în perioada postului oul adaugat in supa de legume se poate înlocui cu o mână de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole pastai cu legume si orez(reteta cu nr 400)