Supa-crema de dovleac

de Bucatardinpasiune in Supe, 4 Ian 2014 | 5842 vizualizari

 

Yumyyyyy!! Calda, fina, dulce, cremoasa! Te scoala din boala, nu altceva!! Vorbesc din punctul meu de vedere, pentru ca sunt fana a dovleacului. Dar stiu ca nu sunt multi cei care il adauga prea des in meniul lor. Nici Lucian nu este innebunit dupa el. Asa ca am folosit cateva trucuri pentru a-l convinge sa guste. De exemplu, am folosit ierburi aromatice, cum ar fi salvia, rozmarinul si cimbrul, pentru a acoperi cat de cat aroma dovleacului si am servit supa cu paine prajita in cuptor, unsa din belsug cu usturoi, unt si ceva verdeata gasita prin frigider. Siiii???? Am reusit! L-am convins! A gustat chiar un bol intreg!! ;)

Iar cand i-am povestit si cate beneficii are dovleacul, cum ar fi: bogat in vitamina C, A, B1, B3, B6, acid folic, calciu, fier, fibre, are un continut caloric scazut, contine betacaroten si chiar previne aparitia ridurilor si reda stralucire tenului, l-am mai convins sa mai pape o portie si a doua zi!! ;)

 

INGREDIENTE

  • - aproximativ 600 gr. dovleac (cantarit fiind dupa curatare),
  • - aproximativ 800 ml. supa de pui (pentru ca am fost intrebata de cateva prietene care-i faza cu supa asta de pui pe care o folosesc pentru prepararea altor supe, explic acum: cand am resturi de pui, cum ar fi spate sau jumatati de aripi, le fierb, strecor lichidul rezultat si il congelez in recipiente a cate 7-800 ml., din care folosesc ori de cate ori am nevoie; uneori adaug la fiert si legume mai moi din frigider pe care nu ma indur a le arunca; iar resturile de pui fierte sunt papate de Chentanila - cunoscatorii stiu despre ce vorbesc ;) ),
  • - 1 ceapa,
  • - 3 catei de usturoi,
  • - 1 cartof,
  • - 1 morcov,
  • - 3 frunze de salvie uscata,
  • - 1 crenguta de rozmarin uscat,
  • - 1 crenguta de cimbru proaspat (eu am folosit verdeturi atat proaspete, cat si uscate, pentru ca asa se gaseau prin bucataria mea, desi as fi fost mult mai multumita daca le-as fi avut pe toate proaspete)
  • - 3 linguri ulei de masline,
  • - 200 ml. smantana grasa, din care 100 am adaugat in toata supa, iar din restul am folosit cate o lingura la servit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac:

Principiul, prepararii oricarei supe - creme este foarte simplu. Toate legumele se fierb taiate in orice forma doriti, pentru ca oricum sfarsesc sub forta blenderului. Nici in ceea ce priveste supa - crema de dovleac nu stau lucrurile altfel.  Asadar, am curatat toate legumele si le-am taiat un cuburi.

Intr-o cratita am incins uleiul si am rumenit usor in el rozmarinul, salvia si cimbrul. Dupa cateva secunde, am eliminat salvia, pentru ca nu as fi vrut ca aroma sa atat de puternica sa o acopere pe cea a celorlate ingrediente.

Am adaugat in cratita legumele taiate-n cuburi, supa de pui si am asezonat cu sare si piper. Am fiert pana cand acestea s-au inmuiat complet.

Am scos intr-o cana excesul de lichid si am pasat legumele. Apoi am turnat din lichidul din cana, putin cate putin, pana cand am obtinut consistenta dorita. Am adaugat in crema de dovleac si smantana si am amestecat bine. Gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie.

Servim cu putina smantana deasupra si cu crutoane aromate.

Sa va povestesc putin si despre crutoane, desi nu am fost inspirata sa fac si ceva poze din timpul pregatirii. Data viitoare nu voi mai rata ocazia! Avem nevoie de o bagheta pe care o taiem in felii, dar nu pana la capat. In fiecare sectiune, ungem cu usturoi, unt si presaram patrunjel foarte marunt tocat. O imbracam in folie de alumniu, insa fara a o acoperi la suprafata si o rumenim  in cuptor. Un deliciu garantat!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Danag78 1

11.01.2014, 17:57

Cred ca o fac si eu arata bine.

radu68 1

03.03.2014, 16:24

foarte buna mi-a iest si mie

radu68 1

25.08.2014, 17:49

FOARTE BUNA SI USOR DE FACUT

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac