Supa-crema de dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Supe, 21 Oct 2018 | 5259 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mirela
https://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-dovleac-84891.html , dar am tras un ochi si la reteta lui Alex Teacher ca sa vad cu ce pot aromatiza supa. Am preluat de la el adaugarea busuiocului, dar si a cartofilor si piperului. Am adaugat eu si putin oregano. Acestea ar fi schimbarile facute fata de reteta Mirelei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi (180 g)
  • 1 pastarnac (80 g)
  • 1 bucata telina (80 g)
  • 2 cartofi (350 g)
  • 1 lingurita sare
  • circa 2 l apa
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • putin piper proaspat macinat
  • 200 ml smantana pentru gatit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac placintar:

Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.

Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivite.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase.

Toate aceste legume se pun intr-o oala cu o lingurita de sare si se acopera cu apa. Se pun la fiert si se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul fierberii.

Dupa ce legumele au fiert, se ia din lichidul din oala si se pune deoparte.

Se adauga putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin piper proaspat macinat peste legume si se maruntesc cu ajutorul unui mixer vertical.

Peste smantana pentru gatit se toarna un polonic de zeama, se amesteca, apoi se pune in oala peste legume. Se mixeaza totul in continuare, adaugand lichid in functie de cat de groasa doriti sa fie supa-crema. Se potriveste de sare.

Supa-crema de dovleac placintar se poate servi si cu marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt