Supa crema de dovleac

de AlexTeacher in Supe, 16 Oct 2017 | 2752 vizualizari

 

O supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de octombrie!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • dovleac de placinta – 1 kg
  • morcovi – 2 buc
  • cartofi – 2 buc
  • smantana de gatit – 250 ml
  • busuioc – 10 frunze
  • branza de burduf – 200 g
  • telina - ½ buc
  • seminte de dovleac – 20 g
  • bacon – 150 g
  • sare, piper alb dupa gust
  • 2L apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. Puneti-l la fiert in 2 l de apa.

2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la foc mic, peste dovleac. Asezonati cu sare. Sunt gata cand intra usor furculita in ele.

3. Cand sunt gata legumele, scurgeti jumatate din lichid intr-o oala si blendati legumele.

4. Puneti intr-un bol smantana si branza de burduf sfaramitata. Puneti peste ele cate un polonic de supa si amestecati usor, pentru a le aduce la temperature supei, altfel riscati sa le taiati, daca le puneti direct in oala. Cand smantana si branza au devenit ca o crema, turnati-le peste supa din oala. Amestecati.

5. Adaugati cateva frunze tocate de busuioc si blendati din nou. Daca supa vi se pare prea groasa mai puneti un polonic din apa in care au fiert legumele.

6. Puneti 2 tigai pe foc, in prima prajiti semintele de dovleac si in a doua baconul taiat cubulete.

7. Serviti supa cu cateva bucatele de bacon si seminte prajite.

 

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

kytz 1

17.10.2017, 06:56

...m-am pierdut pe undeva...ultima zi de septembrie... ...dar...trecând peste, bună tare supa ta mai ales în această perioadă!

AlexTeacher 1

17.10.2017, 12:27

Multumesc pentru atentionare, nici n-am observat

dantes 1

20.10.2017, 13:05

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de rosii cu galusti