Supa-crema de legume, cu crutoane

de RODIMUR in Supe, 9 Iun 2017 | 637 vizualizari

 

În zilele de post fac uneori supe-cremă (de cartofi numai, sau de legume) și întotdeauna pregătesc la cuptor, crutoane crocante și frumos rumenite.
Supa-cremă este mai bună, mai onctuoasă, dacă i se adaugă 3-4 linguri de smântână, dar atunci nu ar mai fi nici de post, nici de regim.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă-cremă.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină
  • 2 cepe verzi
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • crutoane din 10-12 felii de pâine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de legume, cu crutoane:

Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac.


Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește tare).


Se curăță, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.


Feliile de pâine se taie cubulețe mici și se pun la cuptor, la foc mic. Din când în când se întorc crutoanele în tava din cuptor, pentru a se rumeni frumos, pe toate părțile.


Când legumele au fiert bine, se strecoară apa și se lasă deoparte (nu se aruncă). Se pasează legumele și se mixează, pînă se face o pastă densă, subțiată cu apa în care au fiert legumele. La mare rigoare, legumele pot fi pasate și printr-o sită deasă, dar asta cere mult timp...


Se pune supa-cremă la fiert, într-o oală mare și se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri și ceapa, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. După câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, se completează cu apă și se mai dă un ultim clocot. Se acoperă oala cu un capac și se lasă un sfert de oră să se "odihnească", înainte de a se servi, cu crutoane. Pătrunjelul tăiat se presară în farfurie.



 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa prea tare, ci doar înmuiați-o puțin.

2

Supravegheați crutoanele, să nu se ardă în cuptor.

3

Crutoanele se pot face și prăjite în ulei, dar astfel sunt mai puțin sănătoase (deși sunt mai gustoase).

4

Nu puneți în farfurie decăt 1-2 crutoane cât luați în lingură, pentru că ele absorb repede lichidul și nu mai sunt crocante. În plus, aspectul lor și al supei se deteriorează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de legume, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Camelya 1

13.06.2017, 11:38

Foarte buna supica crema!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:12

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:49

Vă mulțumesc, Camelya și Mimi! Sunteți tare amabile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella