SUSANELE- batoane crocante

de dentistutza in Mancare copii, 2 Oct 2011 | 14661 vizualizari

 

crocante fara sa fie prea tari, bune de rontait...dar...va rog!...clatiti dintii dupa ce va delectati cu un batonas !!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cup amestec de seminte sau nuci dupa preferinta-eu am folosit susan,migdale si alune de padure tocate cu cutitul  si seminte de in
  • 1 cup zahar
  • 1/2 cup miere
  • 1 lingura unt
  • un praf mic sare de mare
  • vanilie sau scortisoara
  • 1 varf de cutit bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUSANELE- batoane crocante:

Am amestecat susanul cu alunele si migdalele maruntite . Intr-o tigaie antiaderenta am pus la topit zaharul cu mierea si cum a inceput sa se topeasca zaharul am amestecat non stop. Am adaugat sarea si am lasat pe foc mic cam 4-5 minute amestecand continuu pana s-au dizolvat cristalele de zahar. Am pus lingura de unt pe care am incorporat-o in amestec si apoi am presarat  bicarbonatul.  Am adaugat mixul de susan si un pic de scortisoara, am mai lasat pe foc 2,3 minute si apoi miscandu-ma repede am pus totul pe un tocator uns cu unt netezind repede cu o spatula unsa si ea, ca sa obtin o suprafata neteda si o grosime uniforma de circa 0.5 cm! Am asezat apoi un alt tocator pe deasupra si am presat .   Cand se raceste putin este bine sa se taie cu un cutit ud nezimtat caci devine mai casant daca se raceste. Se consuma reci.

TIPS-URI

1

se poate face si cu mieji de seminte de dovleac si floarea soarelui, cocos sau nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "SUSANELE- batoane crocante" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat (de casa)