SUSANELE- batoane crocante

de dentistutza in Mancare copii, 2 Oct 2011 | 10922 vizualizari

 

crocante fara sa fie prea tari, bune de rontait...dar...va rog!...clatiti dintii dupa ce va delectati cu un batonas !!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cup amestec de seminte sau nuci dupa preferinta-eu am folosit susan,migdale si alune de padure tocate cu cutitul  si seminte de in
  • 1 cup zahar
  • 1/2 cup miere
  • 1 lingura unt
  • un praf mic sare de mare
  • vanilie sau scortisoara
  • 1 varf de cutit bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUSANELE- batoane crocante:

Am amestecat susanul cu alunele si migdalele maruntite . Intr-o tigaie antiaderenta am pus la topit zaharul cu mierea si cum a inceput sa se topeasca zaharul am amestecat non stop. Am adaugat sarea si am lasat pe foc mic cam 4-5 minute amestecand continuu pana s-au dizolvat cristalele de zahar. Am pus lingura de unt pe care am incorporat-o in amestec si apoi am presarat bicarbonatul. Am adaugat mixul de susan si un pic de scortisoara, am mai lasat pe foc 2,3 minute si apoi miscandu-ma repede am pus totul pe un tocator uns cu unt netezind repede cu o spatula unsa si ea, ca sa obtin o suprafata neteda si o grosime uniforma de circa 0.5 cm! Am asezat apoi un alt tocator pe deasupra si am presat . Cand se raceste putin este bine sa se taie cu un cutit ud nezimtat caci devine mai casant daca se raceste. Se consuma reci.

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu mieji de seminte de dovleac si floarea soarelui, cocos sau nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "SUSANELE- batoane crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

22.02.2012, 10:27

like

dentistutza 1

23.02.2012, 09:01

multzam!!!!

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 11:55

tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fete ochioase