Taci si inghite!

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2012 | 5120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g malai
  • 200 g smantana
  • 0,7 litru lapte
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 250 g telemea
  • 2 bucati carnat uscat si afumat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite!:

Am facut o mamaliga mai moale din malai, lapte, smantana.


Am uns un vas yena cu putin unt si am pus jumatate din cantitatea de mamaliga. Apoi am pus carnatii taiati bucati, branza rasa si bucatile de unt ramas. Am adaugat si restul de mamaliga, apoi am facut cu lingura 3 "gauri" in care am pus cele 3 oua. Am ras deasupra branza si am dat la cuptor ptr 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

mamaliga trebuie sa fie neaparat mai moale;

2

intre cele doua straturi de mamaliga se putea pune mai multa branza si... bacon, nu carnat.. n`a fost rau nici cu carnat, dar cred ca`i mult mai bun cu bacon;

3

deasupra, trebuia sa rad cascaval, cred ca iesea mai... interesant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sim0na 1

09.04.2012, 20:01

Tiby, ti-am citit cu mare atentie sfaturile si partial iti dau dreptate, DAR:
- "vizual" oul se distinge destul de bine, probabil ca nu este atat de evident in poza.. iar fara branza sau, cum am spus in tips - cascaval nu are acelasi gust.
- nu cred ca mozzarela are ce cauta in acest preparat... un cascaval sau o cascavea afumata DA!
- ba are ce cauta cascavalul.. si nu face deloc crusta maronie... decat daca il lasi foarte mult timp.. Totusi ma bucur ca intr-un final mi-ai dat dreptate cu branza... )
Iti multumesc pentru aprecieri... desi destul de ezitante
O zi buna si o saptamana luminata!

adry88 1

13.04.2012, 16:30

o bunatate

Sim0na 1

13.04.2012, 21:44

eduard_09 multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc