Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
In timpul copilariei cand ne duceau parintii in sat la bunici , bunica ne pregatea in fiecare saptamana acest preparat ; Diferenta era ca atunci bunica facea mamaliga la ceaun , branza era in butoi la saramura , carnatul proaspat afumat si caltabosul moale si gustos , erau agatate frumos in camara!
Mamaliguta :Punem la fiert intr-o cratita apa cu sare si unt ; Lasam pana apa incepe sa clocoteasca , dam focul mic , adaugam incet , incet malai , amestecand bine cu un tel ; Cand incepe sa se intareasca dam jos de pe foc ;
Afumatura : Taiem bucatile de caltabos si carnat felii , punem intr-o tigaie cu ulei incins la prajit si scoatem pe un servetel de bucatarie ; Branza o dam pe razatoare sau o rupem bucatele cu mana ; Punem oul la prajit , intoarcem pe ambele parti si condimentam cu sare ; Punem intr-un bol un strat de mamaliga , unul de carnat , mamaliga ,ou ( lam taiat bucatele ) , caltabos si branza dupa care iar un strat de mamaliga!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult