Taci si inghite, varianta rapida

de laura_n in Mancare copii, 29 Sep 2018 | 7239 vizualizari

 

Recunosc ca din pura coincindenta, sparg eu gheata provocarii GastroArt din aceasta saptamana :)))
Fix in ziua in care Cosmin a anuntat tema concursului, s-a nimerit sa pregatesc aceasta reteta, asa ca hop cu ea :)))
Nu a fost premeditata, dar a fost devorata :))
 

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • patrunjel verde
  • 100 gr telemea de capra
  • 6 oua
  • 100 gr mozzarella
  • 200 gr branza rasa pt paste
  • sare
  • condimente dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite, varianta rapida:

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga.

Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel.

Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre final, se adauga patrunjelul spalat si tocat si branza faramitata. Se amesteca, se ia de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un tocator din lemn.

Eu am avut mamaliga pregatita cu o zi inainte. Am feliat-o si am folosit-o rece.

Se pregateste un vas termorezistent.

Se sparg si se bat spuma 6 oua. Mozzarella se feliaza.

In vasul termorezistent se asaza un strat de mamaliga (eu am pus felii), felii de mozzarella, branza rasa, ouale batute spuma. Se asaza deasupra alt strat de mamaliga, se presara restul de branza rasa si se pune totul in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15- 20 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa cateva minute la temperat, apoi se portioneaza si se serveste cu castraveti murati sau gogosari!

O mancare rapida, gustoasa si la indemana oricui!

 

TIPS-URI

1

ideal ar fi sa o serviti asa calda, mozzarella aceea va fi topita si va da o savoare aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite, varianta rapida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite