Tagliatelle alla carbonara

de nadea68 in Paste, 1 Apr 2014 | 15207 vizualizari

 

Noi facem foarte des paste...

 

INGREDIENTE

  • 300 g tagliatelle
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 200 g bacon
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle alla carbonara:

Punem apa la fiert intr-o oala.Cand da in fiert adaugam sare.

Punem tagliatelle la fiert.Timpul de fiert dipende de ce fel de paste folositi.Alle mele s-au fiert 10 minute.

Intre-timp pregatim sosul ,,carbonara'':Intr-un castron punem oul si galbenusul.Batem bine.

Pune pe foc o tigaie,cand e incinsa adaugabacon taiat cubulete si lasam la rumenit .Eu n-am adaugat grasime dar daca credeti ca e cazul puteti adauga putin ulei.

Cand bacon s-a rumenit,il lasa la racit un pic dupa care il adaugam la ou.Amestecam  si adaugam si parmezanul.

Cand pasta e gata o scurgem si o adaugam la sosul nostru.Deci pasta trebuie sa fie destul de calda.Se amesteca cu sosul si se serveste calda.

Deasupra se punem un pic de piper dupa gust.

 

TIPS-URI

1

reteta e cu ou crud,cine nu mananca ou crud poate sa foloseasca numai galnenusuri pe care le adauga la paste;bacon se lasa in tigaie se adauga pastele,galbenusuri si parmezan,se amesteca.Se lasa pe foc cateva minute .

2

se pot folosi si alt tip de paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval