Tagliatelle con funghi pioppini

de Bya Ralu in Paste, 7 Noi 2014 | 4146 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://vanigliaecannella-bellissima2010.blogspot.it/2014/01/tagliatelle-con-funghi-pioppini-e.html
Inca tot nu am inteles ce fel de ciuperci sunt,asa ca va scriu numele in italiana :))

 

INGREDIENTE

  • 1 tava ciuperci pioppini
  • paste tagliatelle
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin rosu
  • ulei de masline
  • unt
  • patrunjel proaspat
  • parmezan ras
  • sare.piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con funghi pioppini:

Ceapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit.

Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece si se pun in tigaie peste ceapa.

Se pune vinul si se lasa pana cand se evapora alcoolul, se adauga putina apa sa fiarba cateva minute.

Dupa ce scade zeama complet se adauga untul se mai lasa putin pe foc si se opresc.

Intre timp se pune o cratita cu apa pe foc,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj.

Cand sunt fierte se strecoara(nu trebuie sa fie strecurate de toata zeama,trebuie sa ramana putin din zeama astfel devin prea uscate),se pun in tigaie,se lasa 2 minute pe foc,se presara patrunjel proaspat.

Se pun condimente dupa gust.

TIPS-URI

1

Se servesc cu parmezan ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con funghi pioppini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu ciuperci si sos alb