Tagliatelle cu bacon afumat

de InvatsaBucataresccom in Paste, 9 Noi 2014 | 1566 vizualizari

 

Cred ca este o rețeta extrem de simpla pentru a face paste. Cred ca toți oamenii care au încercat sa gătească, au încercat cel puțin o data sa facă paste, și, în general, au folosit carne de porc sub forma costiței afumate. Asa ca iată ce am încercat:

 

INGREDIENTE

  • 6 ghemotoace de tagliatelle
  • 250-300 costița afumata tăiata fin
  • 1 cutie de 300 g roșii decojite tocate
  • 1 ceapa
  • 1 lingurița cimbru
  • 1 lingurița oregano
  • 1 lingura ulei măsline
  • 1 legătura de busuioc proaspăt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu bacon afumat:

Se pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment se adaugă ceapa tăiata fin și se mai călește cu costița cam 7-8 minute la foc mediu.


Într-o oala se pune apa, se adaugă 2 lingurițe de sare și în momentul în care clocotesc (la foc mic spre mediu), se pun ghemotocii de tagliatelle și se fierb pentru 7-8 minute.


După ce s-a călit și ceapa se adaugă cutia de roșii și se mai fierbe la foc mic aproximativ 5 minute. După aceea se adaugă pastele scurse peste tot conținutul tigăii și se amesteca.


La final se adaugă busuiocul.


Nota: Recomand sa se mai adauge puțin din apa în care au fiert pastele peste tot amestecul, astfel se menține un pic de sos, și rămân și suculente!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

09.11.2014, 08:45

Rocsi 1

09.11.2014, 18:46

Ce bine arata!

marcela1979 1

13.11.2014, 23:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos de rosii si bacon