Tagliatelle cu nuci si gorgonzola

de mentasirozmarin in Paste, 13 Oct 2011 | 4629 vizualizari

 

Nu stiu altii cum sunt, dar eu fara paste chiar ca n-as putea trai. Si fara parmigiano. Si fara gorgonzola. Si ar mai fi cateva, dar n-o sa le insir pe toate acum :). Dar sa revenim la paste. Tagliatelele sunt printre preferatele mele, alaturi de lasagne si clasicele spaghetti. Nu ma dau la o parte nici de la o portie de paste scurte (penne, farfalle, coniglie sau alte varietati), iar cand vine vorba de ravioli... deja imi lasa gura apa!

Inspirata de culorile toamnei, aseara am facut aceste minunate tagliatele in tonuri de verde si maro, cu un sos fin si cremos de gorgonzola si cu miez de nuca: un deliciu! Ar fi mers de minune acompaniate de un pahar de vin rosu, sec, asa cum bine sugera cineva, dar daca n-am avut - au fost bune si fara, oricum data viitoare promit ca nu se mai intampla!

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele:
  • 250 grame tagliatele 
  • cativa samburi de nuca
  • 20 grame unt
  • 75 grame gorgonzola
  • 50 grame smantana dulce
  • sare si piper dupa gust
  • parmigiano 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu nuci si gorgonzola:

Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Daca va plac "al dente" puteti sa reduceti timpul de fierbere cu un minut, pe care il veti recupera la sfarsit.       

In timp ce fierb pastele, pregatim sosul: intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu, punem la incins untul iar apoi miezul de nuca taiat in bucati. Apoi adaugam branza gorgonzola taiata bucati si dam focul mic, amestecand cu grija cateva minute pana cand obtinem o pasta omogena. In final adaugam smantana si potrivim de sare. Cand pastele sunt fierte, le scurgem de apa si le transferam direct in tigaie, peste sos, amestecand cu grija la foc mic inca un minut.

Pentru a obtine pastele "al dente" este foarte important sa respectam timpul de fierbere inscris pe ambalajul pastelor. In cazul de fata, am redus timpul de fierbere cu un minut pentru a lasa timp pastelor sa mai fiarba un minut in tigaie impreuna cu sosul. De asemenea, pastele nu se mai trec prin apa rece, ci se scurg doar de apa in care s-au fiert si se transfera direct in tigaie, peste sos, pentru a nu le opri din fierbere.

Se servesc cu parmigiano ras si piper proaspat macinat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu nuci si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

LUK 1

14.10.2011, 11:28

super

alinutzika 1

14.10.2011, 14:56

arata minunat!

deliciousflavours 1

17.10.2011, 14:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!