Tagliatelle cu pui si ciuperci

de claudiaO in Paste, 21 Oct 2019 | 3121 vizualizari

 

Mancare savuroasa, usoara, cremoasa, adorata de cei mari si mai ales de cei mici (ai mei zic...)

 

INGREDIENTE

  • 500 g tagliatelle
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 g ciuperci champignon proaspete
  • 200 ml smantana lichida
  • 300 g smantana fermetata
  • 6-7 catei usturoi
  • sare, piper
  • 2 fire mici de praz
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui si ciuperci:

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert; cand incepe sa clocoteasca punem 2 lingurite sare si pastele. Amestecam usor ca sa nu se lipeasca intre ele. Fierbem in jur de 10 minute sau atat cat sa iasa pastele fierte al dente.

Pieptul de pui il taiem in bucatele mici (cca 1 cm). Punem uleiul in tigaie si adaugam puiul, saram, piperam usor si rumenim putin. Scoatem bucatelele rumenite si adaugam prazul taiat. Lasam pe foc sa se inmoaie usor, apoi punem ciupercile spalate si taiate in prealabil.

Tinem pe foc pana incep sa se patrunda, apoi punem si puiul. Asezonam cu usturoiul razuit, sare si piper daca mai trebuie si smantana dulce. Lasam cateva clocote, apoi punem si smantana fermentala. Mai tinem vreo 5 minute pe foc ca sa se imprieteneasca aromele si apoi punem totul peste paste.

Servim cu placere, alaturi de un pahar cu vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

21.10.2019, 21:04

Gherca Daniela 1

21.10.2019, 21:13

Rocsi 1

26.10.2019, 19:00

Ce bune sunt si ce cremoase, cu sos mult! Imi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortelini cu branza, sunca si sos de smantana