Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

de RuxyRux in Paste, 26 Mar 2011 | 3718 vizualizari

 

O reteta din bucataria italiana care mie imi place foarte mult, aromele se imbina intr-un mod care te cucereste pe deplin...

 

INGREDIENTE

  • O cutie de taglierini
  • 2 piepti mari de pui
  • 1 mana de busuioc
  • o lingurita de oregano
  • 5 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin italian Chianti
  • 1/4 pahar ulei masline
  • 1/2 cutie pasata Cirio
  • 1 cutie polpa Cirio
  • sare
  • piper alb dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc:

Modul de preparare este unul destul de simplu.


Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale.


Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos.


Punem puiul si-l lasam doua trei minute la foc mediu, adaugam usturoiul zdrobit si mai lasam inca cinci minute de data aceasta la foc mic.


Punem rosiile ( polpa) Cirio si amestecam usor.


Inca cinci minute si adaugam vinul, apoi o jumatate din cantitatea de busuioc maruntit.


Potrivim de sare, piper, punem si oregano si jumatate din cutia de pasatta Cirio. Mai lasam inca cinci minute pe foc si mutam totul intr-un vas de Jena.


Punem restul de busuioc deasupra si dam la cuptor la 250 grade( sau max) o jumatate de ora.


Intre timp punem apa la foc in care vom fierbe pastele, punem si o lingura de ulei de masline, un praf de sare, iar cand apa fierbe adaugam taglierini. Ii lasam 4 minute stingem focul apoi acoperim oala si mai lasam cinci minute. Scurgem si clatim pastele.


Servim pastele pe farfurie, iar in mijloc puiul cu sos. Decoram cu busuioc. Delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

RuxyRux 1

28.03.2011, 19:47

Multumesc Kuki

adry88 1

20.05.2011, 17:23

DIANA B 1

19.05.2015, 08:31

Mistooooooooo si ti-a prins si bine acum aceasta reteta la concurs . Bafta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34