Taietei de casa

de MIUTA in Paste, 16 Iun 2011 | 8397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri de ou
  • un praf de sare mic
  • faina 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei de casa:

Eu folosesc de obicei la taieteii de casa doar galbenusurile.Ouale e preferabil sa fie de casa deoarece taieteii o sa aiba o culoare frumoasa.Albusurile ramase se folosesc la altceva,eu am facut un chec.

Am pus intr-un lighean 4 galbenusuri,un praf mic de sare si faina atat cat este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare.

Aluatul se tine acoperit cu un stergar o jumatate de ora.

Se intinde cu sucitorul pe o planseta infainata foarte putin.E preferabil sa nu folosim faina decat foarte putin la intins foaia.

Se intind foi foarte,foarte subtiri si se pun la uscat pentru 30 minute.

Dupa cele 30 minute se ruleaza foile fiecare separat.

Se taie foarte subtire, cu un cutit ascutit, taieteii.Daca doriti sa faceti taietei cu branza sau sub alta forma se pot taia si mai lati.

Eu am pregatit cu lapte aseara si deabia astept sa fac sambata supa dulce de pui cu taietei de casa.

Va doresc spor la treaba,merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

17.06.2011, 18:25

Chair ieri mi-a adus mama si mie taitei de casa facuti de ea

mamaieelena 1

19.06.2011, 07:31

MIUTA vrednicuta ce frumos arata

ionela2682 1

20.06.2011, 21:03

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect