Taitei de casa

de nadina73 in Paste, 31 Oct 2010 | 8726 vizualizari

 

Foarte adevarat ,cei pregatiti in casa nu se compara cu cei cumparati ,nici pe departe.Cumparasem din camara bucatarsilor o masina de taieti si am zis ca este un cadou pentru mama,dar mama,cum e o mama?sau ce nu face o mama pentru copii ei,cand au venit la noi ,tusti si masina de taitei.si eu i-am zis doar ca e cadou pentru ea,dar mama tot mama e "lasa eu imi cumpar din tara lasa sa aveti "voi...doamne ,si bineteles ca nu a vrut sa o duca inapoi,asa ca m-am ales cu masina de taitei,sincer nu stiu cat o sa o folosesc eu ,dar o sa ma staduiesc daca tot o am in dotare acuma

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 550 g faina+pt framantat putin
  • 3 linguri apa
  • putina sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Se cerne faina(e foarte important) se face o gaura in mijloc si se pun ouale intregi  si sarea se amesteca usor dupa care se pune si apa,se framanta bine de tot la inceput cu lingura dupa care se pune pe masa de lucru si se framanta cu faina.

E ceva de lucru la framantat ,iti trebuie forta nu gluma(tot mama a facut)dupa care am impartit aluatul in doua si am intins foaia cat de cat mai subtire ,dupa care se taie fasii si se mai intinde si cu masina de taitei.

Se pun pe un prosop (nu se suprapun),se lasa putin sa se zvante (usuce )putin dupa care se taie tot cu masina de taitei in forma dorita ,mai lati mai ingusti ,lascute(patrate)sau urechiuse(asa se zicea la bunica la tara).

Urechiusele se taie cate un patrat ,se prind 2 colturi opuse si se rasucesc putin iar la mijloc se prind,se apasa putin,dupa care se lasa pana a doua zi la uscat.Urechiusele se folosesc in ciorba de fasole ,merg perfect.

Deci, se taie taiteii in forma dorita dupa care se pun pe un servet mai mare rasfirati  si se lasa la uscat (zvantat)pana a doua zi i-am lasat noi.

Se folosesc in orice combinati doriti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sylvia 1

03.11.2010, 11:18

Excelent arata si taaare frumos ai vb de mama ta

ionela2682 1

03.11.2010, 17:39

elena1988 1

04.11.2010, 12:17

superrrrrrrrrr, si aparatul nu mai zic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

Reteta de prajitura Ole-Gabi

pe 17.05 la 17:24

Reteta de clatite cu faina de naut si lapte de cocos

pe 14.05 la 19:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Noodles cu legume