Paste cu spanac si gorgonzola

de Rocsi in Paste, 28 Ian 2022 | 5304 vizualizari

 

Sa va arat ce bunatate am mancat noi astazi! Niste paste grozave (asa au zis ai mei), cu un sos cremos de spanac si gorgonzola! Au iesit super delicioase si nu a mai ramas nimic in tigaie! Pentru un pranz sau o cina rapida, aceste paste sunt ideale!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr paste (eu am folosit paccheri giganti)
  • 200 gr spanac tocat congelat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 150 gr gorzonzola dulce
  • 3-4 linguri smantana de gatit
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de rosii uscate cu busuioc si usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac si gorgonzola:

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa clooteste, dati drumul pastelor si le fierbeti, atat cat scrie pe ambalaj.

Cand sunt gata, le scurgeti de apa, dar pastrati cateva linguri din acest lichid.  

Intre timp ceapa o curatati si o tocati marunt. Usturoiul il curatati si il zdrobiti usor cu lama cutitului.

Intr-o tigaie, puneti ulei de masline, ceapa, usturoiul si spanacul congelat. Amestecati la foc potrivit, pana spanacul este complet decongelat. Mai puneti cate putina apa calduta, pana ceapa este bine patrunsa. Scoateti usturoiul. Adaugati gorgonzola taiata cuburi, presarati sare si piper. Cand este topita branza, adaugati smantana de gatit. Gustati sa vedeti daca mai necesita sare sau piper. Dati focul la mic, adaugati pastele scurse de apa. Puneti si cateva linguri din apa (fierbinte) in care au fiert pastele. Amestecati usor, lasati sa dea cateva clocote.

Stingeti focul, dati tigaia deoparte.

Puneti pastele pe farfurie, iar deasupra presarati amestecul de rosii uscate cu busuioc si usturoi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza