Taitei de casa

de Kori in Paste, 11 Oct 2011 | 2890 vizualizari

 

E prima data cand am facut taitei de casa fara masina manuala de intins si taiat. Fetita mea a cerut si am zis ca fac si fara masina sa vad ce-a iesi :) A iesit cu febra musculara si concluzia ca nu e rea deloc masina aia care intinde si taie.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 4 oua
  • 8 linguri de apa minerala (merge si apa de la robinet)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Am facut un aluat din faina , oua si apa. L-am framantat putin si l-am lasat 15 minute sa se odihneasca (eu sau el, nu e sigur care are nevoie :))) Apoi, pe masa tapetata cu faina sa nu se prinda, l-am intins cu sucitoarea, si iar l-am intins si iar l-am intins pana a ajuns o foaie subtire , ei recunosc ca nu asa subtire cum se cere (ar trebui sa fie aproape transparenta), dar deja simteam ca fac febra musculara. Deci fara masina de intins nu va sfatuiesc sa faceti decat daca sunteti mult mai la zi decat mine cu mersul la sala de fitnes sau cu exercitiile de culturism :))


Apoi l-am taiat asa ca pentru taitei lati si l-am lasat sa se usuce pe masa. Au iesit cam cat sa gatesc de doua ori taitei pentru 4 portii. Jumatate i-am lasat sa se usuce bine si i-am pus intr-o punga de hartie inchisa bine la pastrare, pentru alta data. Cealalta jumatate nu am lasat-o sa se usuce decat putin si apoi i-am fiert in apa cu sare aprox 15 min.


Sunt mult mai gustosi decat cei cumparati din comert.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MIUTA 1

11.10.2011, 17:07

Rocsi 1

11.10.2011, 19:39

harnicuta

gaby_gabytza 1

12.10.2011, 09:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taitei integrali cu faina de secara