Taitei de casa

de Kori in Paste, 11 Oct 2011 | 4906 vizualizari

 

E prima data cand am facut taitei de casa fara masina manuala de intins si taiat. Fetita mea a cerut si am zis ca fac si fara masina sa vad ce-a iesi :) A iesit cu febra musculara si concluzia ca nu e rea deloc masina aia care intinde si taie.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 4 oua
  • 8 linguri de apa minerala (merge si apa de la robinet)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Am facut un aluat din faina , oua si apa. L-am framantat putin si l-am lasat 15 minute sa se odihneasca (eu sau el, nu e sigur care are nevoie :))) Apoi, pe masa tapetata cu faina sa nu se prinda, l-am intins cu sucitoarea, si iar l-am intins si iar l-am intins pana a ajuns o foaie subtire , ei recunosc ca nu asa subtire cum se cere (ar trebui sa fie aproape transparenta), dar deja simteam ca fac febra musculara. Deci fara masina de intins nu va sfatuiesc sa faceti decat daca sunteti mult mai la zi decat mine cu mersul la sala de fitnes sau cu exercitiile de culturism :))

Apoi l-am taiat asa ca pentru taitei lati si l-am lasat sa se usuce pe masa. Au iesit cam cat sa gatesc de doua ori taitei pentru 4 portii. Jumatate i-am lasat sa se usuce bine si i-am pus intr-o punga de hartie inchisa bine la pastrare, pentru alta data. Cealalta jumatate nu am lasat-o sa se usuce decat putin si apoi i-am fiert in apa cu sare aprox 15 min.

Sunt mult mai gustosi decat cei cumparati din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu aripioare prajite