Tajina de miel cu caise

de yafa in Oaie, 8 Sep 2010 | 3750 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • 500g de carne de miel
  • 125g de caise uscate
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de paprica
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1 lingurita de coriandru in pudra
  • 1 lingurita de sofran in pudra sau cateva filamente
  • 500ml de supa de legume
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de miel cu caise:

Inmuiem caisele uscate in 400ml de apa fierbinte timp de 20-30 de minute.Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori, usturoiul curatat il taiam maruntel. Spalam si taiam cuburi carnea. Incingem intr-o tigaita uleiul si tragem ceapa cu usturoiul pana devin translucide. Dam deoparte si scoatem pe o farfurie. In locul cepei punem carnea si o lasam pe foc pana incepe sa se rumeneasca pe toate partile. Saram si piperam, adaugam ceapa si mirodeniile, amestecam, adaugam caisele si mierea. Varsam deasupra carnii supa de legume si patrunjelul, lasam sa fiarba acoperit la cuptorul preincalzit la 180°-200°C, pana mai ramane un sfert din cantitatea de sos si carnea este bine patrunsa. Servim cu garnitura de couscous sau orez si legume dupa plac. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de miel cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

loredanaziz 1

10.10.2012, 22:11

eu stiu ca tajin-ul se prepara in vase speciale de lut

yafa 1

05.02.2013, 19:38

Aziz, ce sa-i faci daca nu stim mai nimic din bucatarie....

yafa 1

05.02.2013, 19:39

Eduard, multumesc

Loredana, tajin se numeste si vasul dar si preparatul, daca nu ai vasul poti oricum sa faci tajin(preparatul)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava