Tajina de pui tunisiana

de marcela1979 in Pui, 11 Mai 2016 | 826 vizualizari

 

Inca o reteta din categoria mancaruri tunisiene.In Tunisia se mananca foarte picant ,dar eu am ales varianta mai putin picanta.Tajina tunisiana este ca un fel de omleta de-a noastra.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 4 oua
  • 2 cepe albe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura frunze de patrunjel sau coriandru
  • sare,piper
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1 vf cutit sofran macinat
  • 1 vf cutit boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de pui tunisiana:

Se spala carnea de pui si se taie cubulete.Intr-o tigaie adanca,eu am folosit wok de ceramica ,se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga si se pune carnea de pui care se lasa sa se rumeneasca.Ceapa si usturoiul se curata,se spala si se taie marunt.Se adauga peste pui si se amesteca.Se adauga frunzele de patrunjel sau coriandru tocate marunt ,se amesteca si se lasa sa se prajeasca.Se pune curcuma,sare,piper,scortisoara,ghimbir si boia iute si se amesteca.Se da pe razatoarea cu ochiuri mici lamaia si se pune coaja peste carne.Se stoarce si se pune si sucul de la jumatate de lamaie.Se fierbe 200 ml apa in care se pune sofranul si se amesteca ,apoi se toarna peste pui.Se amesteca si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit.Cand carnea este fiarta si sosul a mai scazut,se bat ouale ca pentru omleta cu sare si piper si se toarna peste carne ,se acopera cu un capac si se lasa la foc mic sa se faca.Cand este gata se mananca calda.

 

TIPS-URI

1

In reteta originala se folosesc frunze de coriandru si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de pui tunisiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

11.05.2016, 20:41

alilianaa 1

11.05.2016, 20:53

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:03

Gustos si aromat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume si curmale la cuptor