Tarta alsaciana cu mere

de Laly in Dulciuri, 1 Sep 2012 | 10295 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT DE TARTA:

  • 100 gr margarina
  • 200 gr faina
  • 50 ml apa
  • un praf de sare

UMPLUTURA DE MERE:

  • 4 mere
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana dulce
  • 150-200 gr zahar
  • 2 linguri zahar vanilat Bourbon
  • un praf de scortisoara
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta alsaciana cu mere:

ALUAT DE TARTA: amestecam faiana cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos.Adaugam apoi cate un pic de apa,pana rezulta un aluat tare,bun de intins.Lasam la rece circa 30 de minute.

UMLUTURA DE MERE: curatam merele de coaja si le scoatem cotoarele.Le taiem felii subtiri de circa 1 cm.Intindem aluatul de tarta si il punem in forma.Il intepam din loc in loc cu furculita sa creasca uniform.Adaugam merele taiate unul langa altul in forma de floricica, adaugam zaharul vanilat si dam la cuptor pana cand merele se inmoaie putin (circa 15-20 de minute).Turnam deasupra amestecul preparat astfel:batem ouale cu zaharul,adaugam laptele si smantana.Introducem din nou tarta la cuptor pana capata un aspect rumeniu deasupra.Pudram cu praful de scortisoara sau cu zahar pudra cine doreste.Lasam tarta la racit apoi o putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta alsaciana cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone