Tarta alsaciana cu mere

de Laly in Dulciuri, 1 Sep 2012 | 5227 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT DE TARTA:

  • 100 gr margarina
  • 200 gr faina
  • 50 ml apa
  • un praf de sare

UMPLUTURA DE MERE:

  • 4 mere
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana dulce
  • 150-200 gr zahar
  • 2 linguri zahar vanilat Bourbon
  • un praf de scortisoara
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta alsaciana cu mere:

ALUAT DE TARTA: amestecam faiana cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos.Adaugam apoi cate un pic de apa,pana rezulta un aluat tare,bun de intins.Lasam la rece circa 30 de minute.


UMLUTURA DE MERE: curatam merele de coaja si le scoatem cotoarele.Le taiem felii subtiri de circa 1 cm.Intindem aluatul de tarta si il punem in forma.Il intepam din loc in loc cu furculita sa creasca uniform.Adaugam merele taiate unul langa altul in forma de floricica, adaugam zaharul vanilat si dam la cuptor pana cand merele se inmoaie putin (circa 15-20 de minute).Turnam deasupra amestecul preparat astfel:batem ouale cu zaharul,adaugam laptele si smantana.Introducem din nou tarta la cuptor pana capata un aspect rumeniu deasupra.Pudram cu praful de scortisoara sau cu zahar pudra cine doreste.Lasam tarta la racit apoi o putem servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta alsaciana cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lau 1

02.09.2012, 15:53

fain arata

Laly 1

02.09.2012, 21:57

Mena pupici dulci

Laly 1

02.09.2012, 21:57

Laurenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta