Tarta amaretto cu crema de vanilie si fructe

de alba_zori in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 2225 vizualizari

 

Imi place foarte mult sa fac tarte,si mai ales cu fructe.Capsunile si zmeura sunt preferatele mele,dar cum nu am avut,m-am multumit cu pere,kiwi,pepene galben si o pruna uscata dulce.O crema de vanilie simpla si e gata tarta cu gust de amaretto de data asta,o delicatesa de iarna,chiar daca nu e printre primele favorite pe lista totusi este foarte buna,sper sa va placa.Poate veti zice..de ziua indragostitilor am facut o tarta..ne asteptam la ceva frumos tare..ei bine eu mai mereu si poate prea des fac torturi chiar daca nu e ziua indragostitilor,pentru mine e ziua indragostita cand sunt cu iubitul meu si cand se poarta frumos cu mine,adica mai frumos decat de obicei,de ce sa fie numai o zi pe an,trebuie sa fie in fiecare zi din an..va pupacesc dulce!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat de amaretto:
  • un ou
  • 110 gr zahar
  • o esenta de migdale
  • o lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de rom
  • 250 gr faina
  • o lingurita plina de praf de copt
  • 80 ml ulei
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte (de soia am avut eu)
  • 125 gr amidon
  • 110 gr zahar
  • un plic de vanilie
  • 2 coji de lamaie
  • 3,4 linguri de limoncello
  • Pentru ornat:
  • o para
  • 3 kiwi mai mari
  • 2 felii de pepene galben
  • prune uscate
  • un plic de gelatina sau zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta amaretto cu crema de vanilie si fructe:

1.Am facut aluatul:Intr-un bol am amestecat oul cu esenta de migdale,zaharul,scortisoara si romul,am adaugat faina data prin sita,o lingurita de praf de copt si a devenit o compozitie sfaramicioasa care am diluat-o cu ulei,am framantat putin cu mana pana a devenit ca o minge.Am invelit-o in folie transparenta si am lasat la odihnit 30 minute in frigider.


2.Am facut crema de vanilie:Intr-o cratita am turnat laptele si am taiat doua coji de lamaie,am incalzit si lasat 10 minute ca sa prinda gust.


Separat intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,si cu amidonul dat prin sita pana a devenit o compozitie sfaramicioasa.Am incalzit din nou laptele si alaturat cojile de vanilie,am luat cate putin din lapte cu polonicul si am diluat compozitia sfaramicioasa cu galbenusuri,incet incet am amestecat cu o furculita pana am terminat tot laptele si compozitia mea a devenit omogena.Am turnat in cratita,pe foc mediu am amestecat repede tot cu furculita cateva minute pana s-a ingrosat,am mai amestecat inca putin si adaugat limoncello dupa ochi si cat de cremoasa am vrut crema.Am pus folie trasparenta deasupra si am lasat la racit.(alta data puneam si frisca)


3.Am scos aluatul de amaretto din frigider si l-am intins intre doua folii transparente cu lemnul,am tapetat o foma de tarta si asezat usor,am udat bordurile cu putina apa ca sa prinda culoare in cuptor si am facut gauri cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii.


4.Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute,maxim 30(depinde de cuptor).In caz ca se umfla in timpul coacerii deschideti usa de la cuptor si mai faceti cateva gauri cu un betisor.Cand am vazut ca s-a colorat am scos si lasat cateva minute la racit,apoi am scos din forma cu grija.


5.Am umplut tarta cu crema de vanilie si asezat felioare de fructe udate cu putina zeama de lamaie(mai ales para ca sa nu se oxideze),daca vreti puteti pune un plic de gelatina sau zahar praf deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta amaretto cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

14.02.2013, 20:15

O tarta pe placul meu!

alba_zori 1

15.02.2013, 08:17

multumesc din nou fetelor,ma bucur ca va place tarta mea

Valclaudia 1

15.02.2013, 18:42

ce bunatate!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu