Tarta aperitiv

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2012 | 4534 vizualizari

 

aveam o foaie de aluat brisee in frigider si nitica foame...asa ca am pus de-o tarta...poftiti la masa, cu drag!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat brisee congelata(se poate prepara si acasa, reteta aici
  • cateva felii de salam cu sunca Victoria
  • 5-6 felii de vinete
  • 100 g mozzarella
  • 5-6 rosi chery
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • putina branza topita , cam o lg
  • 2-3 maini de parmezan ras
  • busuioc si patrunjel verde
  • oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Foaia de aluat o lasam sa se dezghete si apoi o punem in tava, cu hartia ei. O intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle la copt.

Feliile de vinete le saram, piperam si le lasam putin sa se inmoaie. Le zvantam si le punem pe gratar sau intr-o cratita antiaderenta, le prajim pe ambele parti. Mozzarella se taie cubulete, la fel si salamul. Punem feliile de vinete peste aluat, apoi presaram mozzarella si salamul si saram, piperam si punem si putin oregano. Taiem si rosiile in 4 si le asezam deasupra.

Batem ouale bine cu putina sare si putin piper, adaugam branza topita( eu cumpar in cutie, e mai lichida) si laptele si amestecam bine, punem si busuiocul si patrunjelul tocate. Punem amestecul de ou deasupra, pe toata suprafata. Peste el presaram parmezanul ras( eu cumpar la punga, e f fin razuit).

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam jumatate de ora...pana prinde o crusta frumoasa deasupra  si se leaga compozitia...Dupa 15 minute lasati temperatura la 180 grade.

Va astept la o felie! Dau si cafeluta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu sunca si ardei