Tartă aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2015 | 6117 vizualizari

 

Când mai aveți prin frigider câte o bucată din friptură, un rest de cartofi prăjiți, ca să nu le ”împrietenți” cu gunoiul ;), vă aduc o idee super faină. Puteți combina cu ce mai aveți în frigider sau cămară;) Varianta cea mai ușoară e cu aluat de foietaj, dar sigur e savuroasă și cu blat de tartă sărată preparată în casă. Eu am ales varianta asta rapidă. Din congelator nu-mi lipsește niciodată aluatul de foietaj, pentru situații de urgență. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 300 g

Pentru umplutură:

Ceafă prăjită 2 bucăți,

Cartofi prăjiți cca. 250 g,

Bacon bucățele 125 g,

Ceapă chives sau funze de ceapă verde,

Ardei kapia 1 bucată,

Ouă 3 bucăți,

Brânză de vaci cca. 100 g,

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,

Cașcaval Delaco 100 g.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aperitiv:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider.


Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul kapia, ceapa verde se taie bucățele, apoi se așează artistic pe foaia de foietaj. Ouăle se amestecă energic cu brânza de vaci, cașcaval, asezonate cu nucșoară și piper.


Se toarnă peste umplutură apoi tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.


Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

simona72 1

15.05.2015, 14:01

Mihaela11_jo 1

15.05.2015, 19:53

La fav

dantes 1

16.05.2015, 11:53

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Rasucele