Tartă aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2015 | 4910 vizualizari

 

Când mai aveți prin frigider câte o bucată din friptură, un rest de cartofi prăjiți, ca să nu le ”împrietenți” cu gunoiul ;), vă aduc o idee super faină. Puteți combina cu ce mai aveți în frigider sau cămară;) Varianta cea mai ușoară e cu aluat de foietaj, dar sigur e savuroasă și cu blat de tartă sărată preparată în casă. Eu am ales varianta asta rapidă. Din congelator nu-mi lipsește niciodată aluatul de foietaj, pentru situații de urgență. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 300 g

Pentru umplutură:

Ceafă prăjită 2 bucăți,

Cartofi prăjiți cca. 250 g,

Bacon bucățele 125 g,

Ceapă chives sau funze de ceapă verde,

Ardei kapia 1 bucată,

Ouă 3 bucăți,

Brânză de vaci cca. 100 g,

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,

Cașcaval Delaco 100 g.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aperitiv:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider.


Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul kapia, ceapa verde se taie bucățele, apoi se așează artistic pe foaia de foietaj. Ouăle se amestecă energic cu brânza de vaci, cașcaval, asezonate cu nucșoară și piper.


Se toarnă peste umplutură apoi tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.


Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

simona72 1

15.05.2015, 14:01

Mihaela11_jo 1

15.05.2015, 19:53

La fav

dantes 1

16.05.2015, 11:53

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati