Tarta cu ghebe

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2014 | 748 vizualizari

 

Tarta cu ghebe este un preparat de post foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 ml. apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lg.ulei de masline
  • 1 lgta sare
  • 1/2 lgta sare
  • 400 g. faina
  • Umplutura:
  • 2 cepe mari rosii 1 gogosar
  • 400 g. ghebe oparite
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • 2 lg. ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ghebe:

Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca.


Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit.


Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste ceapa.


Dupa 2-3 minute se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana scade zeama.


Saram,piperam si lasam sa se raceasca.


Mararul si patrunjelul spalat se toaca si se adauga peste ciuperci.


Aluatul:


Toate ingredientele uscate se pun intr-un vas de framantat.


Peste ele se adauga uleiul si apa calduta.


Aluatul se framanta pana nu se mai lipeste de mana.


Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit.


Cand aluatul este dospit, luam o bucata,o punem pe masa infainata si cu sucitorul intindem o foaie.


Punem foaia in tava pregatita cu hartie de copt.


Deasupra punem umplutura si apoi facem un gratar din aluat.


Dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.


Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop sua nu ,depinde cat de crocanta va place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

07.11.2014, 20:04

buna buna

deyutzky 1

07.11.2014, 20:14

delicioasa!

Rocsi 1

07.11.2014, 21:09

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac