Tarta aperitiv cu dovlecel si praz

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2012 | 4731 vizualizari

 

De multe ori cand ajung seara acasa de la lucru si nu am nimic gatit, ma gandesc la ceva rapid de facut. Aceasta tarta e una din mancarurile rapide si ce nu se mananca la cina, merge la fix a doua zi la servici.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
  • praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel verde
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu dovlecel si praz:

Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.

Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.

Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.

Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.

La final incorporam dovlecelul si prazul.

Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra.. 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.

Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu dovlecel si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

cristeena20 1

17.10.2012, 14:47

Arata superrrrrrr...o voi face maine... bravo Timea!!

T I M E A 1

17.10.2012, 16:29

Buni

T I M E A 1

17.10.2012, 16:29

Cristeena multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella