Tarta aperitiv cu dovlecel si praz

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2012 | 3288 vizualizari

 

De multe ori cand ajung seara acasa de la lucru si nu am nimic gatit, ma gandesc la ceva rapid de facut. Aceasta tarta e una din mancarurile rapide si ce nu se mananca la cina, merge la fix a doua zi la servici.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
  • praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel verde
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu dovlecel si praz:

Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.


Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.


Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.


Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.


La final incorporam dovlecelul si prazul.


Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra..


Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.


Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu dovlecel si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

cristeena20 1

17.10.2012, 14:47

Arata superrrrrrr...o voi face maine... bravo Timea!!

T I M E A 1

17.10.2012, 16:29

Buni

T I M E A 1

17.10.2012, 16:29

Cristeena multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si masline