Tarta Caprese

de adasev12 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 1717 vizualizari

 

sursa deinspiratie: http://blog.giallozafferano.it/incucinapercaso/torta-caprese/

eu nu am respectat intocmai ingredientele,dar a iesit f buna oricum.merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu alune
  • 2 lingurite cacao
  • 2 oua
  • esenta de rom dupa gust
  • sirop:
  • 2 cesti de cafea espreso
  • 3 linguri mari de zahar
  • 50 g ciocolata cu alune
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Caprese:

Se freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine.


Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in prealabil a fost putin prajita, apoi se adauga lingura cu lingura la compozitia initiala. Se mixeaza in continuare, se adauga si cacaoa, apoi faina la sfarsit. Se pune si esenta de rom, eu am pus jumatate de sticluta de 10 ml.


Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de diametru 24 cm, unsa bine si data cu faina. Se coace cam 40 minute la 180 grade primele 20 minute, apoi la 160 grade.


Se scoate tarta si se toarna deasupra jumatate din siropul de cafea, restul de jumatate se pune de jur imprejurul tartei, sa se imbibe bine. Se lasa la frigider macar 2 ore, apoi se portioneaza si se serveste.


Siropul: se pune la foc cafeaua facuta cu zaharul si se fierbe cam 10 minute pana se ingroasa, se pune si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se adauga si laptele si se ia de pe foc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Caprese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

LUK 1

31.10.2012, 09:10

delicioasa

adry88 1

31.10.2012, 09:37

tare buna tarta

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata