Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate

de lilik in Prajituri, 2 Noi 2012 | 11709 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta sursa mea de inspiratie a fost Miha (Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate)...cu mici modificari si un rezultat delicios ;).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 3 linguri gem de gutui
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 gr nuci prajite si taiate grosolan
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte circa
  • Pentru nuci caramelizate:
  • 100 gr nuci prajite
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate:

Pregatirea blatului:


Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam treptat uleiul si continuam sa mixam pana devine ca o crema.Punem gemul,omogenizam,apoi adaugam laptele si faina amestecata cu cacao si praful de copt,iar dupa ce am amestecat bine adaugam la sfarsit nucile prajite.


Punem compozitia intr-o tava(20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(valabil testul cu scobitoarea).


Cand este gata scoatem blatul din tava si il lasam la racit.


Intre timp caramelizam nucile prajite.


Punem zaharul la caramelizat intr-o craticiara,iar cand devine lichid adaugam nucile si le amestecam cu caramelul,dupa care le punem pe o bucata de hartie de copt sa se raceasca.


Cand sunt reci le pisam grosolan cu sucitorul.


Cand blatul nostru este rece pregatim si glazura:


Topim pe foc mic ciocolata rupta bucatele cu laptele,apoi o lasam sa se racoreasca putin.trebuie sa aiba consistenta smantanii,deci daca este nevoie mai adaugam putin lapte.


Cand glazura s-a racorit putin o intindem peste blat si deasupra presaram nucile caramelizate,apoi o dam la rece 1 ora.


Servim aceasta minunatie cu mare pofta(la cafea).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

lilik 1

05.11.2012, 18:54

Adina cu drag te servesc

Poliana 1

10.01.2013, 09:51

vai, ce bunatate de prajitura!

helwa 1

07.02.2013, 18:49

Un deliciu , nu ma mai satur sa o repet si sa papam!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa cu gem si bezea