Desert rulada cu cocos, lime si visine

de Rocsi in Prajituri, 14 Apr 2021 | 649 vizualizari

 

Combinatia de nuca de cocos cu lime sau lamaie mi se pare minunata, usor exotica as spune! Cocosul il gasim peste tot, in blat, crema si deasupra chipsuri de cocos! Foarte mult mi-a placut, iar visinele au completat totul perfect! Merge si cu alte fructe, voi decideti care doriti sa le folositi! Servita de la rece mi-a placut cel mai mult! Asa ca, daca va place si voua cocosul, trebuie sa va apucati de treaba!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua (sau 6 oua daca nu aveti 3 albusuri separat)
    • 3 albusuri
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 2 linguri nuca de cocos
    • 3 linguri faina de cocos
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema de cocos:
    • 300 ml lapte de cocos
    • 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
    • 3 linguri potrivite amidon
    • 60 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 3-4 linguri zeama de lime
    • 150 gr visine fara samburi (decongelate in sezonul rece)
    • chipsuri de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu cocos, lime si visine:

Blatul:


Intr-un bol separati ouale.


Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati.


Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucuioasa.


Incorporati galbenusurile, apoi laptele si uleiul.


Adaugati nuca de cocos, praful de copt, amestecati usor cu o paleta.


La final incorporati faina de cocos si vanilia.


Faceti totul cu miscari lente, pana faina este complet incorporata.


Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm.


Turnati compozitia, o nivelati.


Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 grade, pentru 13-15 minute.


Cand este gata, scoateti blatul din cuptor.


Il desprindeti cat este fierbinte de hartie si il rulati. Il inveliti intr-un prosop de bucatarie umed si il lasati sa se raceasca. Crema de cocos: Intr-o cratita puneti laptele de cocos, indulcitorul si amidonul. Amestecati pana ce, acesta din urma se dizolva. Transferati cratita pe foc, la foc mic, amestecati continuu cu telul pana crema se ingroasa. O luati de pe foc, puneti ciocolata si amestecati pana este complet topita. Acoperiti crema cu o folie, o dati la rece. Smantana rece o mixati pana devine usor spumoasa, apoi puneti crema de cocos rece. Adaugati coaja de lime si mixati, pana obtineti o crema spumoasa. La final puneti zeama de lime si amestecati usor cu paleta. Opriti 3-4 linguri de crema pentru imbracat rulada. Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati. Pe o margine asezati visinele una langa alta, apoi rulati strans. Inveliti rulada in folie alimentara, o dati la rece 2-3 ore sau peste noapte. O scoateti de la rece, o imbracati cu crema oprita. Deasupra decorati cu felii de lime si chipsuri de cocos. Portionati si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu cocos, lime si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Catalina L 1

17.04.2021, 20:42

superba

Rocsi 1

17.04.2021, 20:58

Multumesc mult tuturor!

katty 1

19.04.2021, 17:50

Cat e de apetisanta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )