Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE

de divainbucatarie in Prajituri, 9 Apr 2011 | 5813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g unt – la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • fulgi de migdale pentru topping
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE:

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam laptele, ouale si faina (in faina am pus praful de copt si sarea) alternativ. La sfarsit adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Lucram aluatul cu mana pentru a obtine o textura mai neteda. Luam aluatul si il rasucim in fasii subtiri de peste 20 cm lungime apoi le rasucim in forme diverse.
Ungem cu oul batut si presaram fulgi de migdale. Punem biscuitii pe hartie de copt si ii coacem la 180°C pentru 12-15 minute in cuptorul preancalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici