Tarta ''Covoras''

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2010 | 1666 vizualizari

 

am facut tarta asta sarata in 2 variante dar am pastrat modelul cu romburi ca un covoras de unde si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • -2 cutii sardine in ulei
  • -10 masline negre
  • -1 foaie aluat de placinta Morarita
  • -1 pungulita de parmezan ras italian
  • varianta 2 e la fel doar ca am acoperit pestele cu parmezan si rondele de praz iar aluatul e facut in casa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta ''Covoras'':

Se incinge cuptorul, se intinde foaia de aluat intr-o tavita dreptunghiulara.Se presara punguta de parmezan pe toata suprafata aluatului.Apoi se aseaza fileurile de peste in romburi (eu le-am scos sira de oase si le-am pus jumatati)si se puncteaza cu cate o maslinuta fara sambure.Se da la cuptor sa se rumeneasca.e buna si rece si calda.


Varianta 2 e facuta cm la fel, diferenta consta in fptul ca aluatul fraged e facut in casa si am adaugat rondele de praz dupa ce am acoperit sardinele cu parmezan.Romburile le-am facut din bentite de aluat suprapuse.

 

TIPS-URI

1

daca aveti timp e de preferat sa faceti aluatul fraged in casa din faina , unt rece , un praf de sare si un galbenus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta ''Covoras''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bunica 1

27.04.2010, 22:37

Frumoase , rapide si foarte gustoase! Imi place mult umplutura

nadina73 1

27.04.2010, 23:24

vreau si eu arata foarte bine

epurasha2bb 1

28.04.2010, 17:57

multumesc fetelor! nadina vad ca te-ai inarmat cu 2 furculite dar sus nu ai lasat niciuna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv cu somon afumat