Tarta crown

de anaiss in Pizza, 8 Feb 2012 | 2654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 250 g faina
  • 125 g apa
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • 2 lingurite sare  
  • Pt umplutura:
  • 200 g branza de oaie(cas framantat)sau telemea
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 150 g cabanos/carnaciori
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • piper
  • cascaval  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crown:

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina apa calduta. Apoi se adauga lingura de ulei de masline si sarea.



Se amesteca putin, dupa care se adauga apa si cele 2 linguri de smantana se framanta energic pana se formeaza un aluat elastic. Se formeaza o bila si se pune intr-un loc calduros ca sa creasca.



Se lasa la crescut circa 30 minute.



Pe masa de lucru se pune o foaie de hartie de copt pe care se intinde aluatul, formandu-se un cerc. Se aseaza hartia cu tot cu foaia de aluat in tava de aragaz.


Pe marginile aluatului se aseaza o bucata de cabanos, o bucata de cascaval si se ruleaza marginile aluatului peste cabanos si cascaval spre centru formandu-se ca un rulou.


Se cresteaza acest rulou in bucatele de aproximativ 2 cm, dupa care fiecare bucatica se trage putin si se rasuceste astfel incat partea cu cabanosul si cascavalul sa fie in sus.


Se lasa din nou la crescut aproximativ 20 de minute si intre timp se face umplutura.


Se toaca cu robotul de bucatarie sau cu tocatorul ceapa si ciupercile, se bat bine cele 2 oua si se amesteca cu toate celelalte ingrediente, dupa care se umple mijlocul tartei.


Deasupra radem cascaval si stropim cu suc de rosii sau bulion amestecat cu putina apa si piper.


Se da la cuptor si se lasa la copt pana aluatul prinde culoare si devine crocant. Umplutura v-a fi putin moale, dar dupa ce se scoate din cuptor si se raceste putin se mai intareste.


Va urez pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crown" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

anaiss 1

10.02.2012, 13:19

Mulltumesc Miuta!!!

diana_k 1

12.02.2012, 21:20

imi place cum ai facut marginile

irena 1

17.03.2012, 18:42

Extraordinar ! Felicitari !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone