Tarta crown

de anaiss in Pizza, 8 Feb 2012 | 4880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 250 g faina
  • 125 g apa
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • 2 lingurite sare  
  • Pt umplutura:
  • 200 g branza de oaie(cas framantat)sau telemea
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 150 g cabanos/carnaciori
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • piper
  • cascaval  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crown:

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina apa calduta. Apoi se adauga lingura de ulei de masline si sarea.

Se amesteca putin, dupa care se adauga apa si cele 2 linguri de smantana se framanta energic pana se formeaza un aluat elastic. Se formeaza o bila si se pune intr-un loc calduros ca sa creasca.

Se lasa la crescut circa 30 minute.

Pe masa de lucru se pune o foaie de hartie de copt pe care se intinde aluatul, formandu-se un cerc. Se aseaza hartia cu tot cu foaia de aluat in tava de aragaz.

Pe marginile aluatului se aseaza o bucata de cabanos, o bucata de cascaval si se ruleaza marginile aluatului peste cabanos si cascaval spre centru formandu-se ca un rulou.

Se cresteaza acest rulou in bucatele de aproximativ 2 cm, dupa care fiecare bucatica se trage putin si se rasuceste astfel incat partea cu cabanosul si cascavalul sa fie in sus.

Se lasa din nou la crescut aproximativ 20 de minute si intre timp se face umplutura.

Se toaca cu robotul de bucatarie sau cu tocatorul ceapa si ciupercile, se bat bine cele 2 oua si se amesteca cu toate celelalte ingrediente, dupa care se umple mijlocul tartei.

Deasupra radem cascaval si stropim cu suc de rosii sau bulion amestecat cu putina apa si piper.

Se da la cuptor si se lasa la copt pana aluatul prinde culoare si devine crocant. Umplutura v-a fi putin moale, dar dupa ce se scoate din cuptor si se raceste putin se mai intareste.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crown" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anaiss 1

10.02.2012, 13:19

Mulltumesc Miuta!!!

diana_k 1

12.02.2012, 21:20

imi place cum ai facut marginile

irena 1

17.03.2012, 18:42

Extraordinar ! Felicitari !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pe blat din felii de paine neagra