Tarta crumble cu rubarba si capsuni

de simona72 in Dulciuri, 12 Iun 2013 | 2555 vizualizari

 

Tot cautind mai multe informatii si retete cu rubarba am dat peste aceasta reteta care mi-a facut tare mult cu ochiul...asa ca am hotarit sa o incerc. Rezultatul a fost unul multumitor, pt ca intr-adevar combinatia este delicioasa. Sursa de inspiratie este acasa.ro...

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 100 gr unt rece
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 230 gr faina
  • un praf de sare

pt umplutura:

  • 3 fire mari de rubarba
  • 500 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura amidon alimentar

pt deasupra:

  • 25 gr zafar
  • 25 gr zahar brun
  • 25 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1 cescuta fulgi de migdale
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crumble cu rubarba si capsuni:

Pt aluat:


-untul l-am taiat cubulete si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor intr-un robot si le-am lasat sa se amestece pina au devenit un aluat sfarimicios(2-3 minute),s-au il framintati simplu cu mina.


Am rasturnat aluatul rezultat pe o folie alimentara si l-am dat la frigider pt 20-30 minute.


Pt umplutura: am curatat tijele de rubarba si le-am taiat in bucati de 2-3 cm, am adaugat apa si zaharul si le-am pus pe foc pina a dat 2 -3 clocote.Am lasat sa se raceasca putin, am adaugat amidonul si am amestecat pina s-a dizolvat, am pus si capsunile si vanilia.


Pe masa infainata am pus aluatul din frigider si am intins o foaie pe care am pus-o intr-o forma tapetata cu unt si faina. Am intepat aluatul din loc in loc cu un cutit, am pus in el hirtie de copt, iar peste hirtie am imprastiat boabe de fasole.


Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute. Procedind asa aluatul se coace frumos, neavind posibilitatea sa se umfle. Dupa ce s-a copt am inlaturat hirtia cu fasole, am pus umplutura de rubarba si capsuni, iar peste am pus celelatle ingrediente (nisipoase)amestecate. Am dat tarta la cuptor pt inca 25-30 minute. Am servit alaturi de o lingura de frisca batuta.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

boabele de fasole folosite nu le aruncati, puneti-le intr-o cutie cu capac si le refolositi la alta tarta

2

umplutura tartei este putin zemoasa, daca doriti puteti adauga in plus inca o lingura de amidon si sa o lasati bine sa se raceasca si atunci nu va mai curge

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crumble cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

loredanaaa 1

13.06.2013, 00:16

Lavinia 1

13.06.2013, 08:15

Minunata

Panacris 1

27.06.2015, 15:22

Cum de am ratat minunăția asta de tartă delcioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si branza de vaci