Tarta crumble cu rubarba si capsuni

de simona72 in Dulciuri, 12 Iun 2013 | 4484 vizualizari

 

Tot cautind mai multe informatii si retete cu rubarba am dat peste aceasta reteta care mi-a facut tare mult cu ochiul...asa ca am hotarit sa o incerc. Rezultatul a fost unul multumitor, pt ca intr-adevar combinatia este delicioasa. Sursa de inspiratie este acasa.ro...

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 100 gr unt rece
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 230 gr faina
  • un praf de sare

pt umplutura:

  • 3 fire mari de rubarba
  • 500 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura amidon alimentar

pt deasupra:

  • 25 gr zafar
  • 25 gr zahar brun
  • 25 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1 cescuta fulgi de migdale
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crumble cu rubarba si capsuni:

Pt aluat:

-untul l-am taiat cubulete si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor intr-un robot si le-am lasat sa se amestece pina au devenit un aluat sfarimicios(2-3 minute),s-au il framintati simplu cu mina.

Am rasturnat aluatul rezultat pe o folie alimentara si l-am dat la frigider pt 20-30 minute.

Pt umplutura: am curatat tijele de rubarba si le-am taiat in bucati de 2-3 cm, am adaugat apa si zaharul si le-am pus pe foc pina a dat 2 -3 clocote.Am lasat sa se raceasca putin, am adaugat amidonul si am amestecat pina s-a dizolvat, am pus si capsunile si vanilia. 

Pe masa infainata am pus aluatul din frigider si am intins o foaie pe care am pus-o intr-o forma tapetata cu unt si faina. Am intepat aluatul din loc in loc cu un cutit, am pus in el hirtie de copt, iar peste hirtie am imprastiat boabe de fasole.

Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute. Procedind asa aluatul se coace frumos, neavind posibilitatea sa se umfle. Dupa ce s-a copt am inlaturat hirtia cu fasole, am pus umplutura de rubarba si capsuni, iar peste am pus celelatle ingrediente (nisipoase)amestecate. Am dat tarta la cuptor pt inca 25-30 minute. Am servit alaturi de o lingura de frisca batuta.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

boabele de fasole folosite nu le aruncati, puneti-le intr-o cutie cu capac si le refolositi la alta tarta

2

umplutura tartei este putin zemoasa, daca doriti puteti adauga in plus inca o lingura de amidon si sa o lasati bine sa se raceasca si atunci nu va mai curge

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crumble cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie