Tarta cu afine si zmeura

de Sim0na in Prajituri, 10 Sep 2013 | 11607 vizualizari

 

Sursa: http://www.divainbucatarie.ro/tarta-cu-crema-de-branza-si-afine/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 90 g unt moale
  • sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci (PILOS)
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 plic budinca de vanilie (40 g)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zmeura
  • afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si zmeura:

Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina am adaugat amestecul de ou si am framantat un aluat elastic si bine legat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina. Aluatul l-am pus in folie si l-am dat la frigider pentru vre-o 2 ore (este suficient si o ora, dar eu m-am dat cu treaba).


Pe masa unsa cu putin ulei am intins aluatul, si l-am pus in forma de tarta, unsa si tapetata cu hartie de copt. Am intepat cu furculita aluatul, si am dat la frigider pana am pregatit crema.


Am mixat branza cu zaharul, untul, praful de budinca si esenta de vanilie. Crema am pus-o peste blat, iar deasupra am pus zmeurda si afine.


Am dat tava la cuptor pentru 40 minute. Cand a fost gata, am lasat tartra sa se raceasca, apoi am portionat-o si servit-o cu mare pofta.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

11.09.2013, 11:08

Super bunaaa. Imi place foarte mult

kukibella 1

11.09.2013, 14:09

bianca92 1

12.10.2013, 09:23

trebuie sa fie incredibil de gustoasa. Sper sa o fac si eu cat de curand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe