Tarta cu aluat fraged si carne tocata

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 3 Mar 2020 | 2792 vizualizari

 

Pentru cei ce adora aceste tarte, este minunata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 50 ml apa
  • 50 g untura
  • 250 g faina

Ingrediente umplutura:

  • 750 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de dulceata de ardei iute
  • 1 legatura de marar
  • + rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat fraged si carne tocata:

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam oul, untura si apa i framantam un aluat nu foarte moale si nu lipicios.

Presaram faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc.

Peste amestecul de carne racorit ( al meu a fost caldut) adaugam ouale, dulceata de ardei iute si jumatate din cantitatea de marar.

Punem acest amestec uniform peste aluatul de tarta si ii facem deasupra diverse ornamente dupa imaginatia fiecaruia.

Coacem tarta pentru 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade C.

Portionam dupa ce se raceste ( poate fi si usor calduta ). Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu aluat fraged si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă-drob de pui cu praz